AMERI, GDE ĆE VAM DUŠA? NBA učinila veliku NEPRAVDU prema Nikoli Jokiću!

Autor:

Sport

08.12.2023

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar blista u dresu aktuelnog šampiona Denver Nagetsa.

AMERI, GDE ĆE VAM DUŠA? NBA učinila veliku NEPRAVDU prema Nikoli Jokiću!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić više nije prvi kandidat za priznanje MVP-ja u regularnom delu sezone.

Najbolji igrač NBA šampiona Denver Nagetsa je sa prvog mesta pao na drugu poziciju, pošto je "Džokera" na tronu zamenio Džoel Embid, prva zvezda Filadelfije Seventisiksers.

Kamerunac sa francuskim pasošem, koji je prošle sezone bio MVP u regularnom delu, ima 33,1 poen, uz 11,4 skoka i 6,6 asistencija.

Razlog smene je što Filadelfija igra u dobroj formi, pa je bilo dovoljno da u pobedi nad Vašingtonom Džoel postigne 50 poena i preuzme lidersko mesto.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u meču protiv Minesote

Nasuprot njemu, Nikola Jokić ima bolje brojke u kolonama koje nisu poenterska, pošto prosečno ima 28,6 koševa, 12,9 uhvaćenih lopti i 9,8 asistencija.

Srbin je bio najbolji i u novembru u zapadnoj konferenciji, dok je isto priznnje na istoku otišlo u ruke Džejsona Tejtuma iz Boston Seltiksa.

Iza Embida i Jokića su Šej Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Tajris Halibarton, već spomenuti Tejtum, potom Kevin Durent, Lebron Džejms i Devin Buker koji zaključuje listu desetom pozicijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading