MUTA NIKOLIĆ EKSKLUZIVNO: Partizan MOĆNIJI nego prošle godine! Crno-beli mogu NA FAJNAL FOR!

Autor:

Sport

08.12.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener "parnog valjka" veruje u izabranike Željka Obradovića.

MUTA NIKOLIĆ EKSKLUZIVNO: Partizan MOĆNIJI nego prošle godine! Crno-beli mogu NA FAJNAL FOR!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju Milano rezultatom 82:69 u 13. kolu Evrolige.

Ovaj meč obeležio je veliki preokret u drugom poluvremenu, a ključna je bila serija 31:4, kojom su crno-beli istopili -15 (45:60) i stigli do izrazito važnog trijumfa.

Proslavljeni košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić govorio je ekskluzivno za naš portal Republika.rs, a izneo je svoje viđenje sezone za sada.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Muta Nikolić

 

- Partizan je krenulo, uprkos svim povredama. Konsolidovali su se, počeli su da pobeđuju i izgledaju dobro u ovom trenutku - počeo je razgovor Nikolić.

Prethodne sezone, nakon 13 kola učinak crno-belih bio je 4-9, dok je sada pozitivan 7-6, otkrio nam je Muta zašto je to tako.

- Zadržan je kostur ekipe i to je najbitnije. Prošle godine je Partizan bio jako blizu prolaska na fajnal for i da nije bilo "gluposti" Kevina Pantera, to bi se sigurno i dogodilo. Ostali su Panter, Ledej i Naneli, svi igrači znaju sistem i svoje uloge, a to će se tek pokazati u narednom periodu koliko je bitno. Partizan će da diže formu i sve je moguće - rekao je iskusni strateg.

Partizan nakon teške povrede Avramovića definitivno mora da potraži plejmejkera.

- Na veliku žalost svih, povredio se Aleksa Avramović, a povreda je teže prirode. Partizanu je bio potreban plejmejker i pre njegove povrede, jer je on po mom mišljenju više "dvojka" nego "kec". Razmišlja kao bek šuter, a organizacija igre mu je sekundarna. Željko najbolje zna ko je od igrača koji mogu da pomognu Partizanu slobodan. Mnogo toga zavisi od tržišta. Bruno Kaboklo je doveden jer je bio dostupan, pa se ispostavilo da je dobar i da može mnogo da doprinese. Ne sumnjam da će biti doveden neko ko će biti pravo pojačanje. Partizanu ne treba niko "radi reda". - rekao je Nikolić.

Crno-beli mogu do same završnice u Evroligi.

- Partizan može da se plasira na fajnal for Evrolige! Potrebno je da budu optmisti i da veruju! Ekipa je iskusnija za još jednu godinu, a kao što smo već rekli, prošle sezone je bilo blizu, vratiće se - zaključio je priču Miroslav Muta Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading