JOKIĆ RAZGOVARAO SAM SA SOBOM: Nikola napravio novi šou u NBA ligi

Autor:

Sport

07.11.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Denvera povukao neobičan potez pošto je upisao 108. tripl-dabl kojim je prestigao Lebrona Džejmsa.

JOKIĆ RAZGOVARAO SAM SA SOBOM: Nikola napravio novi šou u NBA ligi

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nikola Jokić prestigao je Lebrona Džejmsa, pa napravio šou. Centar denvera je u pobedi nad Nju Orleansom sa 134:116 upisao 108. tripl-dabl u karijeri, sa 35 poena, 14 skokova i 12 asistencijai time je skočio na četvrto mesto večne liste u NBA ligi. On je preskočio Džejmsa koji je u NBA ligi dvostruko više sezona, kao i dćejsona Kida, a sledeća meta je Medžik Džonson sa 138, pa sledi Oskar Robertson sa 181, dok je na prvom mestu liste Rasel Vestbruk sa 198.

Imajući sve ovo u vidu, ne čudi da je Somborac bio vidno raspoložen na konferenciji za medije na kojoj je napravio šou. Naime, Džoker nije čekao da se novinari njemu obrate sa pitanjima, on im je "ukrao" posao i sam postavio pitanje i odmah počeo da odgovara.

- Znam šta ćete da me pitate, pa da počnemo. Džulijan je bio veoma dobar danas. Imao je veliki uticaj na igru, doneo nam je energiju koja nam je bila potrebna da pogađamo šuteve. Imamo veliko samopouzdanje sa njim na terenu. Mislim da bi samo mogao da bude malo agresivniji, zbog njega samog. On gleda da igra za druge, što je dobro, ali mislim da bi nam pomoglo da je malo agresivniji - rekao je Jokić, a zatim se dotakao brojki:

Treća četvrtina nam je bila zaista neverovatna. Posebno, posle prvog poluvremena kada nismo imali energiju i kada se lopta nije kretala. Završili smo meč sa 37 asistencija i devet izgubljenih lopti. U prvom poluvremenu nismo igrali za druge. Neću reći da je u pitanju sebična košarka, ali imali smo mnogo pokušaja za tri poena. Nismo imali koncentraciju u prvom poluvremenu, ali smo dobili meč u drugom delu.

Foto: Tanjug/AP

 

Naravno, sve je zanimalo šta Nikola ima da kaže o pomeranju lestvice po pitanju broja tripl-dablova, ali ni tu nije čekao pitanje.

Prešao sam Džejsona Kida na četvrtom mestu po broju tripl-dablova, drugi momak (Lebron Džejms) i dalje igra i mislim da će imati još nekoliko. Naravno, to je zaostavština koju pokušati da... Biće tamo kada ja budem završio karijeru. Mislim da je to to, da li vi ljudi imate nešto još da pitate - rekao je Jokić i završio obraćanje medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading