BLEDI CRVENO-BELI IZGUBILI U BOLONJI: Virtus zasluženo pobedio Zvezdu Meridianbet posle haotične završnice!

Autor:

Sport

20.10.2023

19:01 >> 22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča četvrtog kola Evrolige.

BLEDI CRVENO-BELI IZGUBILI U BOLONJI: Virtus zasluženo pobedio Zvezdu Meridianbet posle haotične završnice!

Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od Virtusa u Bolonji u okviru četvrtog kola Evrolige rezultatom 85:79. Bledi crveno-beli zasluženo su doživeli poraz, treći uzastopni u elitnom društvu, pošto su bukvalno prespavali prvo poluvreme.
U nastavku su zaigrali bolje u oba pravca, od rezultatskog minusa koji je iznosio maksimalnih plus 16, uveli meč u neizvesnu završnicu, ali nisu imali snage za veliki preokret. Šabaz Nejpir, nakon indoletnog prvog poluvremena, zaigrao je odlično u poslednje dve deonice i ukupno dao 23 poena, dok je dok domaćina blistao Šengelija sa 19. Možda i veći hendikep za crveno-bele od poraza u Italiji jeste povreda Nemanje Nedovića, koji se u prvom poluvremenu požalio na bol u zadnjoj loži, te je ostatak meča proveo u civilu na klupi za rezerve.

VIRTUS - CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET 85:79

KRAJ

10. minut: Haotična završnica meča u Bolonji. Zvezda Meridiabnet pravi nesmotrene prekršaje, a Virtus koristi banjaca i čuva vođstvo.

10. minut: Nesportski, krvnički faul Šengelije na Nejpiru. Ima šanse za Zvezdu.

9. minut: Crveno-beli na minus četiri. Ulazimo u dramatičnu završnicu.

8. minut: Zvezda na jednocifrenom minusu. Ostalo je još nepuna tri minuta.

5. minut: Pet minuta do kraja. Virtus vodi sa plus 12. Kada gosti naprave mini-seriju, gomaći odmah uzvrate. I tako čitav meč.

 

 

4. minut: Zvezda se ispucava i gubi samo deset. Nije uspela da materijalizuje šanse.

1. minut: Počelo je odlučujućih deset minuta.

ČETVRTA ČETVRTINA

10. minut: Tinja nada! Gedraitis pogodio dve trojke i spustio Zvezdu na minus devet. Pogodio je i Nejpir u poslednjim trenucima treće deonice. Samo je plus sedam za Virtus.

7. minut: Neće, pa neće. Nejpir se razigrao u nastavku, ali uzalud pošto tim iz Bolonje kažnjava svaku grešku. Ujedno, raspucani su za tri poena i trenutno su na 50 odsto.

5. minut: Crveno-belima baš, baš ne ide u napadu. Ne uspevaju da kazne izgubljene lopte Virtusa. Domaći vode +12.

3. minut: Zvezda Meridianbet konačno pogađa drugu trojku. Strelac je Branko Lazić. Gosti na minus osam.

1. minut: Loše vesti za "delije". Nemanja Nedović je ostao u svlačionici usled povrede. Nedugo zatim je seo na klupu, ali u civilu. Počelo je drugo poluvreme.

TREĆA ČETVRTINA:

Šta moramo bolje? Samo šut za tri poena, rekao je Ivanović na poluvremenu.

Crveno-beli katastrofalno šutiraju za tri poena. Pogodili su samo jednom iz 14 pokušaja. Adam Hanga je poenterski lider gostiju sa sedam poena. Bolomboj i Mitrović su dodali po šest.

POLUVREME

9. minut: Maler! Povredio se Nemanja Nedović. Izgleda da je u pitanju zadnja loža. Verovatno se neće vraćati do kraja meča.

8. minut: Igra se u serijama. Prvo jedni, pa drugi imaju nalete. Šengelija je nerešiva enigma za goste. Dao je već 11 poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

 

 

6. minut: Ponovo crne rupe Zvezde Meridianbet. Primili su deset poena za minut i po i opet gube dvocifrenom razlikom.

5. minut: Srpski klub je u nastavku zaigrao mnogo bolje u odbrani, a to je rezultiralo i pogocima u napadu. Virtus je za četiri minuta postao samo tri poena, a gosti sedam.

2. minut: Crveno-beli su vezali pet uzastopnih poena i smanjili na minus pet. Konačno su pogodili trojku, nakon osmog pokušaja, a Mitrović je bio siguran za dva poena.

DRUGA ČETVRTINA:

10. minut: Veliki problemi za srpski klub. Gotovo da nisu imali nijedan smislen napad. Virtus je to počeo to da kažnjava i vodi sa +13.

8. minut: Slabo igra Crvena zvezda Meridianbet u napadu. Šutira 0/6 za tri poena. Srećom, tim iz Bolonje se nije puno odlepio rezultatski. Samo je plus šest.

5. minut: Posle statične i bezidejne igre na početku, crveno-beli su vezali pet poena, preko Bolomboja, Davidovca i Nedovića. Nesportski faul Ognjena Dobrića.

3. minut: Gosti su loše počeli. Tek u četvrtom napadu postigli su prve poene, i to preko Bolomboja sa linije slobodnih bacanja. S druge strane, trojku za Virtus pogodio je Belineli.

1. minut: Meč u Bolonji je počeo! Za Zvezdu Meridianbet počinju Nejpir, Gedraitis, Lazić, Davidovac i Bolomboj. Za domaće startuju Danston, Šengelija, Belineli, Dobrić i Heket.

TOK MEČA:

PRE MEČA: 

Omaž domaćih navijača Milošu Teodosiću, koji je u Bolonji igrao četiri godine. "Hvala, Miloše", stoji na transparentu najvatrenijih navijača.

 

 

Trener Duško Ivanović iz protokola je izostavio tri igrača. U pitanju su centar Majk Tobi, krilni centri Dalibor Ilić i Stefan Lazarević. Razlog Tobijevog izostanka jeste medicinske prirode, Ilića nema iz istih razloga, dok je Lazarević van tima odlukom trenera.

Glavni sudija je Karlos Peruđa, dok će preostalu trojku Igor Dragojević i Ugo Tepenije. Svi oni su lane u više navrata delili pravdu na utakmicama Zvezde Meridianbet.

Domaći sastav je favorit u ovom meču, sudeći barem po kladionicama. Kec se plaća kvotom 1,90, dok je dvojka na goste s Malog Kalemegdana 2,45.

 

 

Dva tima su u odnosu na prošlu sezonu razmenili po jednog košarkaša. U Beograd je iz Bolonje stigao legendarni plejmejker Srbije Miloš Teodosić, dok je Virtus iz crveno-belog tabora pojačao Ognjen Dobrić.

Crveno-beli su u dosadašnjem toku takmičenja ostvari jednu pobedu, iz dva poraza, pa će na gostovanju na severu Italije juriti prvi trijumf na gostovanjima u eliti. S druge strane, Virtus ima bilans od dve pobede i jedan neuspeh.

Dobro došli, poštovani čitaoci. Ovo je lajv-blog meča četvrtog kola Evrolige između Crvene zvezde Meridianbet i Virtusa, koji je igra u Bolonji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
DOBAR ROSTER TRENER LOS

20.10.2023 23:01

NIKAKVA IGRA ZVEZDE , SRAMOTA .