"REPUBLIKA" SAZNAJE! OTKRIVAMO NAJVEĆU TAJNU! Evo zašto Aleksa Avramović nije POTPISAO za Zvezdu Meridianbet!

Autor:

Sport

13.09.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije bio je na pragu Malog Kalemegdana.

"REPUBLIKA" SAZNAJE! OTKRIVAMO NAJVEĆU TAJNU! Evo zašto Aleksa Avramović nije POTPISAO za Zvezdu Meridianbet!

Foto: FIBA

Aleksa Avramović

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili, a najveće zasluge uz kapitena Bogdana Bogdanovića, idu i na račun Alekse Avramovića.

Ne samo zbog fenomenalnih partija u odbrani, iako mu je ukradena titula najboljeg defanzivca Mundobasketa, već i ponašanja van parketa, odnosno, plemenitosti koju je pokazao posle dočeka Pešićevih izabranika na balkonu ispred platoa gradske Skupštine, kada je doneo loptu iz Manile i poslao na aukciju, kao pomoć ugroženima s Kosova.

Ono što je, međutim, javnosti malo poznato jeste činjenica da se bek Partizana svojevremeno nalazio na korak od Crvene zvezde Meridianbet. Nije fraza, već istina da ga je samo potpis delio od prelaska u šampiona Srbije!

Kako "Republika" saznaje", sve je bilo gotovo da Čačanin stavi paraf na vernost crveno-belima i postane nosilac igre u četi, koju je sa klupe predvodio tadašnji trener Dejan Radonjić.

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, mišljenje crnogorskog stručanja je bilo da takav igrač nije potreban njegovoj ekipi, što je bio ključan razlog da Avramović ne zaduži opremu Zvezde Meridianbet.

Iako je posle toga otišao u Partizan, s kojim je potpisao ugovor, Aleksa se na početku karijere u Humskoj gotovo posvađao sa svima u porodici, zbog svog mišljenja prema večitom rivalu.

Sve se, međutim, brzo smirilo i Avramović je izrastao u jednog od vodećih igrača pod komandom najtrofejnijeg evropskog stručnjaka Željka Obradovića.

Ostalo je istorija...

Pogledajte i ranije objave Alekse Avramovića iz dečačkih dana, kada je išao na utakmice crveno-belih:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Republika pise istinito

13.09.2023 15:33

E moj ,,novinaru" obojeni ! Vi NISTE hteli ALEKSU ali vi ste DOPRINELI da MIROTIC ne dodje u PARTIZAN. Vi ste bre neka GADNA sorta ,bahata ! Mnogo GADNA sorta NAVIJACA !