BEOGRAD SPREMAN ZA JUNAKE IZ MANILE! Poznat termin DOČEKA srebrnih košarkaša na platou ispred Skupštine grada!

Autor:

Sport

12.09.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre toga će ih ugostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BEOGRAD SPREMAN ZA JUNAKE IZ MANILE! Poznat termin DOČEKA srebrnih košarkaša na platou ispred Skupštine grada!

Foto: Republika/Vladimir Lukić

Košarkaška reprezentacija Srbije sletela je sinoć na aerodrom "Nikola Tesla", posle veličanstvenog uspeha i osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

Čarter letom, koji je prvi put u istoriji stigao iz Manile u našu zemlju, "orlovi" su oko 23.30 sleteli na surčinski aerodrom, a 20 minuta iza ponoći izašli pred ogromnu grupu navijača, koja ih je čekala ispred izlaza.

Iako nije bila ni među pet favorita za osvajanje odličja na Mundobasketu, srpska selekcija je zahvaljujući blistavim partijama na čelu s kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, pa fenomenalnim Aleksom Avramovićem, Nikolom Milutinovim i ostalim asovima "magične igre pod obručima" stigla do same završnice i izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Foto: Starsport

 

Nažalost, poslednju prepreku u vidu Nemačke, izabranici Svetislava Pešića nisu uspeli da preskoče, ali to nimalo ne umanjuje uspeh koji su postigli na Filipinima.

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u 19 časova srpske reprezentativce, dok je sat vremena kasnije zakazan svečani doček na platou ispred Skupštine grada.

Nema sumnje da će beogradske ulice biti krcate, kako bi najveći fanovi došli da još jednom odaju priznanje "orlovima" za sve što su postigli u Manili.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je danas sve Beograđane, ali i građane Srbije da dođu na plato ispred Skupštine grada večeras u 20 časova i pozdrave košarkaše Srbije i stručni tim koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebrnu medalju.

- Dogovorili smo se. Svi će doći. Pozivam Beograđane da dođu večeras, a oni su to svi zaslužili. Večeras u 20:00 dođite da ih pozdravimo i da se poklonimo njihovom uspehu - rekao je Aleksandar Šapić za K1.

Dodao je da su košarkaši u Manili pokazali da su svetska klasa, da su pred njima ozbiljne karijere, da su sasvim sigurno zaslužili odličje, kao i da je to bio najbolji sastav koji je selektor Svetislav Pešić mogao da pozove.

- Skupština Grada, Grad i ja ćemo uvek biti spremni da napravimo doček za uspešne sportiste - rekao je Šapić.

Dodao je da za sad nema informacije o dočeku Novaka Đokovića, ali da je najpre potrebno da se dobije informacije od Teniskog saveza, kako bi se njegov doček organizovao, jer grad samoinicijativno doček ne može da organizuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading