IZ BLAMA U BLAM! FIBA napravila novi SKANDAL! Proglašen NAJBOLJI defanzivac, a nije Aleksa Avramović!

Autor:

Sport

10.09.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramna odluka svetske košarkaške kuće.

IZ BLAMA U BLAM! FIBA napravila novi SKANDAL! Proglašen NAJBOLJI defanzivac, a nije Aleksa Avramović!

Foto: Starsport

Pobedom Nemačke nad selekcijom Srbije stavljena je tačka na Svetsko prvenstvo u košarci.

"Panceri" su osvojili zlatnu medalju, pošto su u velikom finalu savladali Pešićeve "orlove" rezultatom 83:77. Srpski tim ima za čim da žali, pošto je FIBA napravila niz kardinalnih propusta, a najveći svakako određivanjem arbitara nedoraslih za ovakvu utakmicu.

Naime, sudijska trojka koju su činili Meksikanac, Portorikanac i Letonac je bila ta koja je u dobroj meri uticala na samu igru, a FIBA je i posle samog finala još jednom pokazala da nema obraza kada su individualna priznanja u pitanju.

FIBA je posle duela Srbije i Nemačke proglasila i najboljeg defanzivca turnira, a to je prema njihovom mišljenju Dilon Bruks, reprezentativac Kanade.

 

 

Na taj način je Srbija još jednom žestoko pokradena, pošto je ceo košarkaški svet smatrao da ovo laskavo priznanje mora da završi u rukama Alekse Avramovića.

As Partizana je partijama u odbrani uništavao napad Kanade, kao i prvu zvezdu "pancera" Denisa Šredera tokom finalnog okršaja, međutim, i pored toga FIBA je povukla krajnje nekorektan potez.

Podsetimo, prethodno je selektora Letonije Luku Bankija imenovala za najboljeg trenera na turniru, iako su se u finalu Svetislav Pešić i nemački trener Herbert. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading