SVETISLAV PEŠIĆ: "Svi su KO ZAPETE PUŠKE, JEDVA ČEKAMO da počne"!

Autor:

Sport

24.08.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo zvanično obraćanje selektora Srbije medijima iz Manile.

SVETISLAV PEŠIĆ: "Svi su KO ZAPETE PUŠKE, JEDVA ČEKAMO da počne"!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić govorio je na konferenciji za medije pred početak Mundobasketa.

Prvi meč Srbija igra u subotu 26. avgusta protiv selekcije Kine u "Araneta areni" u Manili.

Selektor "orlova" izneo je utiske o viđenom na Filipinima.

- Srećni smo što smo u Manili, sve je sjajno, hotel, teretana, ljudi nam pomažu i zbog toga smo srećni. Sada je vreme za prvu utakmicu. Moramo da iskoristimo vreme koje smo proveli zajedno, igrali smo neke zvanične utakmice, neke trening i sada imamo šansu da predstavljamo Srbiju. Svi su uzbuđeni zbog šampionata - rekao je Pešić, pa se osvrnuo na prvog rivala Srbije- Kinu.

Prva utakmica je najvažnija, za oba tima. Igrali smo prijateljsku utakmicu pre nekoliko dana i znamo da nas čeka dobra ekipa, dobro organizovana i očekujemo tešku utakmicu. Ovo više nije prijateljska, zvanična je. Moramo da vidimo kako ćemo da pobedimo prvu utakmicu na turniru - dodao je "Kari".

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović

 

Iskusni trener govorio je i o ciljevima na Mundobasketu.

- Želimo da napravimo dobar rezultat u prvoj grupnoj fazi. To nam je prvi cilj. Drugi cilj nam je da želimo da igramo Olimpijske igre u Parizu. To nam je velika motiavacija. Očekivanja su uvek tu, kada igrate Svetsko prvenstvo onda igrate protiv najboljih. Rekao sam već koji imamo cilj i to nas motiviše svakog dana. Uživam vodeći reprezentaciju i želimo da budemo u Parizu na Igrama. Svaka ekipa mora da ima cilj, jer on motiviše. Nikada dovoljno vremena, mi to znamo i šta da radimo, ja sam uvek rekao, o problemu može da se priča, ali to treba uzeti kao izazov - rekao je Pešić, pa se vratio na priču o svojim izabranicima.

- Igrači su dali ogroman doprinos, oni su najvažniji, sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, od izbora gde ćemo da igramo, da treniramo, bili smo u Beogradu. Te pripreme su prošle bez prevelikih povreda, ne fizičkih, već nekih nepredviđenih stvari. Dešavale su se neke stvari na početku priprema, žao mi je što nismo mogli da računamo na neke košarkaše. Ali, to je sada prošlost. Na kraju, to je bilo dosta dobro, igrači su prihvatili i sistem i kako želimo da radimo. Tu smo zbog igrača i što je najvažnije, oni nisu ovde zbog nas, nego mi zbog njih. To je jedan izazov, ne samo za mene, već za sve trenere. Dobri smo, nemamo problema fizičke prirode, utisak je da su svi ko zapete puške i da žele da što pre počne Svetsko prvenstvo - zaključio je Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading