POMERIO SVE GRANICE! Obradović ispisao ISTORIJU!

Autor:

Sport

16.06.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Monaka osvojili su prvu titulu u klupskoj istoriji, pošto su u finalu savladali Metropolitan u gostima sa 92:85.

POMERIO SVE GRANICE! Obradović ispisao ISTORIJU!

Foto: Starsport

Željko i Saša Obradović

Na taj način su izabranici Saše Obradovića ispisali novo poglavlje u Kneževini, osvojivši prvu titulu za Monako u klupskoj istoriji.

Evroligaš je počisto Metropolitan i budućeg prvog pika na NBA draftu, Viktora Vembanjamu sa maksimalnih 3:0 u seriji i na najlepši način udarili pečat na fenomenalnu sezonu, koja je ukrašena trećom pozicijom na fajnal-foru Evrolige!

Istina, Vembanjama je postigao 22 poena i imao sedam skokova, ali nije mogao samo protiv raspoloženih igrača Monaka! Junak "kneževa" bio je Džordan Lojd, bivši ljubimac navijača Crvene zvezde Meridianbet je sa dve vezane trojke okrenuo tok meča i dao gostima dodatnu snagu da rutinski privede posao kraju i budu krunisani u domaćem prvenstvu.

Vodio je Metropolitan na pet minuta sa 81:79, ali je do kraja postigao samo još samo četiri poena. Gosti su preko Elija Okoba stigli do vođstva, da bi onda svojih pet minuta slave imao Lojd koji je zakucao dva puta i umirio Parižane.

 

 

Oa ovaj način je Monaku posle tri izgubljena finala - 2018, 2019. i prošle godine, konačno došao do titule.

Najefikasniji igrači "kneževa" bili su već pomenuti Lojd i Džeron Blosomgejm sa po 22 poena, Okobo je dodao 16, dok je Majk Džejms ubacio svega dva poena za 20 minuta provedenih u igri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading