SLAVLJE U MORAČi: Crna Gora DEKLASIRALA Češku i plasirala se na Mundobasket - Bosna IZVISILA u poslednjem kolu!

Autor:

Sport

26.02.2023

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaćemo naše komšije na predstojećem prvenstvu sveta.

SLAVLJE U MORAČi: Crna Gora DEKLASIRALA Češku i plasirala se na Mundobasket - Bosna IZVISILA u poslednjem kolu!

Foto: FIBA

Duel na meču Crna Gora - Češka

Košarkaši Crne Gore savladali su u Podgorici selekciju Češke sa 88:70 i na taj način pre prepunom Moračom obezbedili sebi vizu za Svetsko prvenstvo, koje se igra u avgustu i septembru ove godine.

Računica pred poslednje kolo je bila jasna. Crnogorce je dalje vodila pobeda nad večerašnjim rivalom, ili poraz Bosne i Hercegovine u Mađarskoj, a na kraju su oba rezultata išla u korist selekciji koju sa klupe predvodi Boško Radović.

Crna gora je nošena podrškom sa tribina stigla do +20 već u prvoj deonici, tu prednost je rutinski čuvala do kraja, pa je sebi obezbedila mesto na najvećoj svetskoj košarkaškoj smotri. 

Do velikog uspeha ih je predvodio Nikola Ivanović, plejmejker Crvene zvezde, koji je upisao 17 poena i sedam skokova, Nemanja Radović je dodao 16, a Kendrik Peri 14 poena. Sa druge strane se istakao Hanzlik sa 17 ubačenih koševa.

Na taj način Crna Gora se, zajedno sa Španijom i Italijom, plasirala na Mundobasket, dok tamo nećemo gledati selekciju Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, prvenstvo sveta se igra ove godine u Japanu, Indoneziji i na Filipina, a turnir počinje 25. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading