TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Zvezda uz dosta muke stigla do važne pobede!

Autor:

Sport

02.01.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli upisali novi trijumf u regionalnoj ligi.

TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Zvezda uz dosta muke stigla do važne pobede!

Foto: Split/Ivica Cavka

Split/Ivica Cavka

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split u gostima rezultatom 72:63 (19:17, 13:13, 26:14, 14:17) u okviru 13. kola ABA lige.

 

 

Crveno-beli su na megdan hrvatskoj ekipi stigli fizički i pre svega emotivno ispražnjeni posle nezasluženog poraza od Barselone, to je bilo evidentno u igri šampiona ABA lige. Uz sve to, domaći su bili raspoloženi za nadigravanje, silno motivisani, imali su i osam skokova u napadu, pa su uspešno parirali evroligašu tokom prvog poluvremena. 

Klub sa Malog Kalemegdana dodao je gas u trećem kvatralu, domaćin nije uspeo da isparira. Već tada je bilo jasno da dileme oko pobednika neće biti, da će Crvena zvezda zabeležiti rutinski trijumf. 

Dvojica igrača su u Crvenoj zvezdi bila dvocifrena, Bentil i Dobrić postigli su po deset poena, po devet ubacili Petrušev i Nedović, a po osam Kampaco i Marković, a Dalibor Ilić je imao učinak od pet poena i devet skokova. Na drugoj strani, istakao se Saliven sa 18 poena, dok je Šorter dodao 15. 

Crvena zvezda upisala je 11 trijumf u sezoni, jedina je ekipa sa samo jednim porazom u ABA ligi. Splitu je ovo bio deveti poraz iz 13 mečeva.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading