GORE NE MOŽE: Katastrofa za Zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

23.12.2022

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo im nije trebalo.

GORE NE MOŽE: Katastrofa za Zvezdu i Partizan!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Kevin Panter

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana fanstastičnim pobedama u četvrtak, uveče nad favorizovanim rivalima, uvećali su svoje šanse da uđu među osam najboljih timova Evrolige.

Ipak, dan kasnije stižu loše vesti za večite iz Beograda.

Njihovi konkurenti u borbi za plasman u TOP 8 su zabeležili važne pobede.

Olimpija iz Milana je na svom terenu posle čudesnog preokreta savladala Monako rezultatom 79:71, dok je Valensija kod kuće bila bolja od Barselone sa 84:83.

Italijanski velikan je tako upisao drugu pobedu u nizu i u duelu protiv visokoplasiranog Monaka još jednom su pokazali da je očajan period iza njih. Armani sada ima skor od 5-10, dok je Monako na 10-5.

Ipak, domaćin je imao velikih problema. Ekipa Saše Obradovića je drugu četvrtinu rešila u svoju korist sa 26:10 i stekla ogromnu prednost.

Tokom trećeg perioda gosti su u jednom trenutku vodili i sa 17 razlike, ali je onda usledila čudesna četvrta četvrtina Amranija. Italijanski tim je ovaj period dobio sa 28:9 što je bilo dovoljno da se napravi preokret i stigne do pobede.

Najbolji u pobedničkom taboru bio je Bili Beron sa 23 poena, Brendon Dejvis dodao ih je 14, Devon Hol 12, a Đampaolo Riči 11. U ekipi Monaka istakao se Majk Džejms sa 24 poena, Eli Okobo postigao je 16, a Alfa Dijalo deset koševa. Zanimljivo je da je samo šest igrača Monaka uspelo da se upiše u strelce.

Valensija je u španskom derbiju bila bolja od Barselone 84:83. 

Maltene tokom celog meča gledali smo rezultatsku klackalicu, u kojoj su se timovu smenjivali u vođstvu.

Andalužani su u poslednjem periodu uspeli da stignu do dvocifrene prednost od deset poena razlike. Barselona se nije predavala, ali je na kraju morala da se zadovolji minimalnim porazom.

Valensija je stigla do sedme pobede, dok je Blaugrana doživela peti poraz.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Džasiel Rivero sa 16 poena, Bojan Dubljević postigao je dva manje, a dvocifren je bio i Džared Harper sa 11 koševa. U taboru Barselone ubedljivo najbolji je bio Nikolas Laprovitola sa 28 poena, Jan Veseli je imao upola manje, Nikola Mirotić 11, a Kajl Kjurik 10. Srpski košarkaš Nikola Kalinić meč je završio sa četiri poena i osam skokova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

26.12.2022 21:48

Vidi se iz naslova da je onaj ko je pisao tekst ili naslov bolje da nadje neku drugu sferu i pise o necemu drugom jer sto se sporta tice nije za sport. Jos se ni prvi deo nije zavrsio a tek sledi drugi deo sezone, bice jos poraza i pobeda. Dace Bog i nasi kosarkasi da se oba kluba nadju u TOP 8 a uz malo srece i dobre atmosfere i energije na terenu mozda i u F4. Ja im to zelim, srecno Crvenoj Zvezdi i Partizanu u nastavku sezone. Sportski pozdrav i samo jako nema predaje 🏀💪👍