IMAJU VIŠE ZA TROŠENJE: Rival Partizana i Zvezde otkrio budžet za novu sezonu!

Autor:

Sport

04.10.2022

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve crno na belo.

IMAJU VIŠE ZA TROŠENJE: Rival Partizana i Zvezde otkrio budžet za novu sezonu!

Foto: Starsport

Detalj sa Večitog derbija

Uoči početka Evrolige Žalgiris je otkrio svoj ovosezonski budžet, a ujedno se i prijavio za održavanje F4 elitnog takmičenja.

Generalni menadžer litvanskog velikana Paulis Motejunas je predstavio budžet kojim klub raspolaže u sezoni 2022/23 na pres konferenciji pred početak nove sezone.

Litvanci imaju budžet od 11.3 miliona evra, od čeka 7.2 miliona odlazi na plate igrača

- Imamo deficit od 0,5 miliona prošle sezone. Ove sezone je to 11,3 miliona. Razlika nije toliko velika, kada poredimo te dve sezone - kazao je Motejunas.

Ništa još nije poznato, ali bi F4 EL 2023. godine mogao da se održi u Kaunasu.

- Podneli smo zahtev da organizujemo Fajnal-for. To bi za nas bio sportski, ali i biznis događaj. Tu se ne bi radilo o situaciji gde nam se novac ne bi vratio. Na osnovu onoga što znamo o F4 u Vitoriji 2019. i drugim turnirima, oko 10.000 navijača bi došlo u Kaunas i ne samo tamo - dodao je Motejunas.

On je istakao da bi Fajnal-for Litvaniji doneo profit od oko 1.1 miliona evra.

- Naša velika želja je da najveći klupski događaj u Evropi dovedemo ovde. Želim da istaknem da i ako ispunim sve finansijske potrebe, nije nam garantovano održavanje F4. Time bismo samo izgledali kao ozbiljniji kandidat - zaključio je Motejunas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading