ZVEZDA NA ISKUSTVO, PARTIZAN NA SRCE! Legende o finalu ABA lige!

Autor: M.S.

Sport

27.05.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulog nikad veći, a to je mesto u Evroligi! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana počinju večeras (20.00, Arena sport premijum 1) borbu za šampionski prsten ABA lige.

ZVEZDA NA ISKUSTVO,  PARTIZAN NA SRCE! Legende o finalu ABA lige!

Foto: Starsport

Duel Kevina Pantera i Ognjena Dobrića

Biće ovo najvažniji mečevi u sezoni za večite rivale pošto će pobednik finalne serije obezbediti učešće u elitnom takmičenju za narednu sezonu. Veliko finale igra se na tri dobijene utakmice, a domaćin prvog duela biće klub s Malog Kalemegdana.

Srpski klubovi sastali su se prethodno u finalu 2013, gde je slavio Partizan. Nekadašnji kapiten Zvezde Igor Rakočević u razgovoru za Srpski telegraf istakao je da će ovoga puta trofej podići crveno-beli.

Republika

Foto: Starsport

Igor Rakočević

- Očekujem dobre utakmice. Igraće se na jednu loptu. Iskustvo i kvalitet ipak su na strani Zvezde, koja je favorit u ovom finalu. Crveno-beli su već dugo zajedno i dobar su tandem. Takođe, prednost mog bivšeg kluba je to što ima dužu klupu, ali i Partizan ima neke svoje adute - objasnio je Rakočević.

ABA LIGA

Finale

Petak

C. zvezda - Partizan  20.00

Nedelja

C. zvezda - Partizan  20.00

1. 6.

Partizan - C. zvezda  20.30

3. 6.

Partizan - C. zvezda 18.30

6. 6.

C. zvezda - Partizan  20.00

* finalna serija igra se na tri pobede

Karte za prvi duel u Pioniru, gde će Zvezda biti domaćin, već su rasprodate, a Rakočević se nada da će sve proći bez incidenata.

- Delije, ali i grobari, poznati su po dobroj atmosferi. Verujem da će hala biti puna na svim mečevima. Voleo bih samo da bude fer i korektno navijanje, bez incidenata. Svesni smo svi da je veliki ulog, ali samo da se ne prave nepotrebni neredi - rekao je Rakočević.

Republika

Foto: Laško

Đorđe Gagić

Bivši igrač Partizana Đorđe Gagić veruje da Partizanova mladost može da pobedi.

- Zvezda je odlična ekipa, ali ja verujem u moj Partizan. Crno-beli će se boriti na srce i mladost. Siguran sam da će biti veoma emotivno. Samo je bitno da ne dozvole da izgore od velikog naboja pošto to zna da bude mač s dve oštrice - istakao je Gagić za Republiku.

Međutim, bivši centar crno-belih nije mogao da prognozira ko će biti čovek odluke u velikom finalu.

- Svaki put iskoči neki novi igrač. Nekad je to Kevin Panter, nekad Aleksa Avramović ili s druge strane Kalinić, Lazić i ostali. Dosta će utakmica odigrati, tako da će više igrača imati priliku da preuzmu odgovornost - zaključio je Gagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading