Real pokorio Istanbul, Žalgiris srušio lidera!

Autor:

Sport

28.12.2017

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Reala slavili su u derbiju 15. kola u Istanbulu protiv Fenerbahčea rezultatom 77:79, a Bred Vonamejker je u timu Željka Obradovića promašio šut za produžetak u poslednjim trenucima susreta.

RepublikaFoto: twitter.com/Fenerbahce Dogus
Real uspeo da odnese pobedu sa vrućeg terena

Domaći tim je u prvih 10 minuta bio bolji rival, delovalo je da sa odbranom kakvu su držali gosti iz Madrida nemaju čemu da se nadaju na terenu aktuelnog prvaka Evrope. Fener je imao 17:10 posle prve deonice, ali su gosti iz španske prestonice pronašli ključ za uspešnu ofanzivu, što im je donelo preokret na odlasku na odmor.

 

Kroz čitavo drugo poluvreme igrala se vrlo otvorena košarka, poen za poen, u kojoj su Vonamejker sa jedne, odnosno Luka Dončić sa druge, davali utakmici vrlo zanimljiv tok.

Do samog kraja su košarkaši Reala imali prednost od 2-3 poena, i to su ljubomorno držali do samog kraja. Na 6 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene tim Željka Obradovića je imao napad za produžetak, ili pobedu, lopta je kružila od jednog do drugog igrača i na kraju ostala kod Vonamejkera. Amerikanac je dva puta okušao sreću, ali nije bio precizan, pa su košarkaši Reala odneli veliku pobedu iz Istanbula.

 

 

Najefikasniji u Realu bili su Dončić sa 20 poena, dok su Tompkins i Rejes bili sjajna podrška sa po 13 koševa. Kod Fenera se istakao pomenuti Vonamejker sa 20, a Datome i Naneli su ga pratili sa 12, odnosno 11.

Fener i Real na deobi su šestog mesta sa po devet pobeda i šest poraza.

U drugom meču kola Žalgiris je bio bolji od Olimpijakosa 74:68.

 

 

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading