SESTRA MILJENIKA DELIJA MAMI UZDAHE MUŠKARACA: Dok joj brat blista u Evroligi, Jelena gradi karIjeru u NBA (FOTO)

Autor:

Sport

15.10.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde koji se ovog leta vratio u tim sa Malog Kalemegdana, Luka Mitrović - oduševio je sve na startu ove sezone.

Republika

Foto: InstagramPrintscreen

Jelena Mitrović gradi karijeru u Americi

On je tokom karijere sa mesta krilnog centra otišao na "peticu", a u njegovoj porodici postoji još jedan kvalitetan centar.

To je njegova sestra Jelena, koja trenutno nastupa u Americi za koledž Oregon. 

Tamo je otišla još 2019. godine i priprema se za budući angažman u ženskoj NBA ligi.

Jelena je u Srbiji nastupala u prvoj ligi sa tek 15 godina, a tada je bila nezaustavljiva sila u reketu sa 205 centimetara visine!

Ona je igrajući u Novom Sadu u svojoj prvoj seniorskoj sezoni na jednom meču imala 30 poena i 20 skokova.

Otišla je u Ameriku i sada se sprema za drugu sezonu u NCAA. U našoj ligi je prosečno beležila 19.7 poena igrajući za Novosadsku ŽKA, a igrala je i za mlađe selekcije Srbije. 

Foto: InstagramPrintscreen

 

U prvoj sezoni u Americi se prilagođavala i postizala je pet poena po meču uz pet skokova za prosečno 12 minuta na parketu. Ove godine je po mišljenju stručnjaka čeka ogroman iskorak i mnogo veća minutaža. 

 

 

- Niko mi nije nabijao pritisak da se bavim košarkom, ali imala sam neku želju gledajući svaki vikend brata, probudila mi se želja sa košarkom i ostala sam tu - istakla je Jelena. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading