OVO ĆE DODATNO UZBURKATI JAVNOST! Radoman: Niko ne spominje CRVENI KARTON za igrača Partizana! Endiaj NAPRAVIO FAUL!

Autor: V. Z.

Sport

21.04.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjeci 173. večitog derbija kroz prizmu proslavljenog srpskog sudije.

OVO ĆE DODATNO UZBURKATI JAVNOST! Radoman: Niko ne spominje CRVENI KARTON za igrača Partizana! Endiaj NAPRAVIO FAUL!

Foto: Starsport

Kao i obično, večiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana (3:2) nije mogao da protekne bez bure i kritika na račun sudija. Da li je glavni arbitar Pavle Ilić iz Kragujevca doneo dobre odluke pitali smo čuvenog Miroslava Radomana, jednog od najboljih i najcenjenih domaćih sudija.

Prvo i osnovo, da li je drugi penal za Zvezdu kod prekršaja nad Bukarijem bio opravdan?

- Kazneni udarci - apsolutno ispravni! Drugi penal za Zvezdu, recimo, morao je da se sankcioniše direktnim crvenim kartonom za Antića. Prekršaj je bio previše grub, sa otvorenim stopalom, a to niko ne spominje - počinje Radoman izlaganje za Republiku.

Potom se osvrnuo na detalj oko kog se podigla najveća prašina. Da li je Šerif Endiaj pre gola faulirao Svetozara Markovića.

- Što se tiče drugog gola Zvezde, svi koji su igrali fudbal, a ja sam jedan od njih, znaju da je kontakt učinjen sa leđa uvek - kazna! Ovde imamo podmetanje Endiaja gde igrač odbrane Marković igra unazad i ne može da se kontroliše i da vidi protivničkog igrača. Igrač Partizana se sapleo na to postavljanje igrača Zvezde, a to nije građenje niti remplovanje, to je prekršaj - dodaje Radoman.

Prethodno, Zvezdi je zbog faula nad Ivanićem dosuđen penal i u prvom poluvremenu.

- Apsolutno čista odluka, dobra pozicija sudije, bez disciplinske mere, što je u skladu sa novim sugestijama UEFA da ne mora svaki prekršaj za penal da bude nužno i karton - ističe sudijski veteran.

Navijači Zvezde žale se da je njihovim miljenicima neopravdano poništen gol zbog ofsajda.  

- VAR soba je perfektno odradila svoj posao u tom slučaju. Nema greške! Znamo koliko se u pojedinim slučajevima čeka odluka, a ovog puta je bila brza, precizna i tačna - ističe Radoman i osvrće se na mogućnost da Partizan ne igra u sredu novi večiti derbi u polufinalu Kupa: 

- Desiće se isto što i ranije. Zvezda neće ovog, Partizan neće onog sudiju, ali uvek će se naći neko ko će odgovarati i jednima i drugima. Ja sam svojevremeno bio jedan njih. U svakom slučaju bilo bi pogubno da se ta utakmica ne odigra.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading