"BOMBA" U KOMŠILUKU: Dejo Savićević i Robert Prosinečki PONOVO U TANDEMU!

Autor:

Sport

01.02.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja koja vraća osmeh na lice delijama..

"BOMBA" U KOMŠILUKU: Dejo Savićević i Robert Prosinečki PONOVO U TANDEMU!

Foto: Starsport

Robert Prosinečki i Dejo Savićević Bili su saigrači u zlatnoj generaciji Crvene zvezde koja se 1991. godine okitila titulom šampiona Evrope, a sada im se fudbalski putevi ponovo ukrštaju.

"Genije" i "Žuti" su bili virtuozi sa fudbalskom loptom, važili su za najbolje fudbalere Evrope u svom vremenu, a karijera nakon igračke donela im je drugačije uloge.

Savićević je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, dok je Prosinečki trener, a upravo bivšeg saigrača Dejo želi na klupi "Sokolova".

Naime, Crna Gora je ostala bez selektora nakon što je Miodrag Radulović napustio klupu nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, dugo su tragali za rešenjem, a izbor je pao upravo na Prosinečkog.

Dogovor je u završnoj fazi, ostalo je samo da se dogovore lični uslovi.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/AP

Robert Prosinečki

 

Robert Prosinečki je u trenerskoj karijeri vodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor i Denizlispor. Bio je "Žuti" na klupi  Olimpiju iz Ljubljane ,Rudeša iz predgrađa Zagreba, dok je kao selektor sedeo na klupi Azerbejdžana i BiH.

Ova vest dolazi nam samo dan nakon informacije da je Robert Prosinečki aplicirao za posao selektora Gane.

Selekcija "Crnih zvezda" je u potrazi za novim selektorom, pošto je Irac Kris Hjuton razočarao na Afričkom kupu nacija i dobio otkaz. Ganjani nisu uspeli da prođu grupnu fazu, u konkurenciji Egipta, Zelenortskih Ostrva i Mozambika.

Prosinečki je poslao svoju radnu biografiju, ali je ipak odlučio da se odazove svom velikom prijatelju Savićeviću i da sedne na klupu komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading