"BEKAM" ISPISAO ZVEZDINU ISTORIJU! Mijatović NASLEDIO legendarnog kapitena na VEČNOJ listi!

Autor:

Sport

16.12.2023

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Zvezde Jovan Mijatović (18) postao je najmlađi fudbaler srpskog šampiona koji je postigao het-trik na prvenstvenoj utakmici.

"BEKAM" ISPISAO ZVEZDINU ISTORIJU! Mijatović NASLEDIO legendarnog kapitena na VEČNOJ listi!

Foto: Starsport

Ostaće zauvek u sećanju Jovana Mijatovića utakmica sa Spartakom u Subotici, na kojoj je dao tri gola (4:1), pošto je na taj način ušao u istoriju Zvezde. Kad prođe vreme, prepričavaće se šta je šta je to popularni "Bekam" uradio sa svojih 18 godina, pet meseci i isto toliko dana. 

Naime, postao je najmlađi fudbaler kluba s Marakane koji je u prvenstvu dao tri gola na jednoj utakmici. Pre njega, ovaj rekord je držao Dejan Stanković, koji je postigao het-trik sa 18 godina, osam meseci i pet dana. Bilo je to na susretu protiv Budućnosti (4:1) 17. maja 1997. godine. 

Kao vrlo mladi, šansu su dobijali i Vladan Lukić, Milko Đurovski i još neki igrači, ali niko nije bio mlađi nego Mijatović tokom ove subote.

Pitanje je hoće li napadač dočekati u Zvezdi kraj sezone, ali čak i da se ne desi to, imaće na kontu Ligu šampiona, minimum osam golova u Superligi za polusezonu, koja još nije gotova i het-trik koji ga je uveo u istoriju. Ubzano ostvaruje dečačke snove, jer možda će već od januara sve što bude radio, biti čist posao...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading