BRUKA I SRAMOTA! Hrvati PLATILI avionske karte navijačima puštenim iz zatvora u Grčkoj!

Autor:

Sport

10.12.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočekali su ih ultrasi Bed blu bojsa.

BRUKA I SRAMOTA! Hrvati PLATILI avionske karte navijačima puštenim iz zatvora u Grčkoj!

Foto: printscreen/24sata.hr

Tekst 24 sata

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je povodom pokrića troškova povratka dela hrvatskih navijača iz grčkih zatvora da je država dužna da brine o svojim državljanima.

Navijači, osumnjičeni za učešće u krvavim huliganskim neredima u Atini, gde je smrtno stradao jedan navijač AEK, stigli su danas na aerodrom u Zagrebu.

- Obaveza je države da brine o svojim državljanima, a šta će biti kasnije, to će se rešiti u uobičajenoj proceduri - rekao je Jandroković, nakon što je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković istakao da je ambasada te zemlje u Atini platila ceo paket troškova za povratak navijača iz Grčke, ukoliko se pokaže da oni za to nemaju sredstava.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Naglasio je Jandroković da je odluka o puštanju 31 navijača doneta u petak, kao i da se manje od 20 njih obratilo ambasadi, odnosno, da su neki od njih tražili finansijsku pomoć da bi kupili avionske karte i vratili se u Hrvatsku.

- Država mora brinuti o svojim državljanima koji se zateknu u inostrantvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situacija u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan deo njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i nedeljama - rekao je Jandroković.

Navijače su na aerodromu u Zagrebu dočekali ultrasi zagrebačkog Dinama, Bed blu bojsi, koji su u znak dobrodošlice zapalili navijačke baklje, prenosi Index.hr.

Huligani iz Grčke su na slobodu pušteni, jer je sud usvojio njihove zahteve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri meseca. Pre odlaska iz zemlje Helena morali su da polože kauciju, a onda im se, kako je potvrdio premijer Hrvatske Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading