SMENIO KRSTAJIĆA, IZAZVAO GNEV NAVIJAČA, PA OTIŠAO: Bugarski fudbal ostao bez prvog čoveka!

Autor: M. M.

Sport

27.11.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Mihajlov podneo ostavku.

SMENIO KRSTAJIĆA, IZAZVAO GNEV NAVIJAČA, PA OTIŠAO: Bugarski fudbal ostao bez prvog čoveka!

Foto: S. Đurić

Fudbalska reprezentacija Bugarske nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo. Takmičenje po grupama u kvalifikacijama završila je između ostalog iza Srbije, a to je rezultiralo tektonskim promenama u vrhuški tamošnjeg saveza.

Ceh je plastio predsednik Boris Mihajlov podneo, koji je podne ostavku. Tome je kumovalo i nezadovoljstvo navijača koji su radnikalnim protestima i neredima tražili njegovu smenu, a Mihajlov je posle većeg dela kvalifikacija odlučio da uruči otkaz srpskom treneru Mladenu Krstajiću na mestu selektora. Umesto njega stigao je Ilian Iliev.

Svoju odluku Boris Mihajlov je obrazložio na sledeći način.

- Za mir svih, podneo sam ostavku. Reći ću vam samo nekoliko reči o tome šta se dešavalo u poslednje dve godine. Od kada sam se vratio na čelo Fudbalskog saveza bili smo izloženi nečuvenim pritiscima, stalnim kritkama, klevetama, lažima i agresiji, ali smo za relativno kratko vreme ispunili većinu ciljeva iz strategije koja je usvojena na poslednjem Kongresu na kom sam pobedio. Da, reprezentacija nije nastupila na nivou, ali kada je u pitanju lopta ne postoje garancije za uspeh. Sve ostalo što je zavisilo od mene u Fudbalskom savezu je ispunjeno - rekao je Mihajlov. 

Bugarska je u nedavnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zauzela poslednje mesto u grupi G, bez pobede na osam utakmica sa smo četiri osvojena boda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading