"OKLOPNICI" SEJU STRAH! Smederevo ponovo DOMINIRA u srpskom fudbalu! Vicešampion je to OSETIO na svojoj KOŽI!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

01.11.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada stabilan superligaš vratio se u Prvu ligu Srbije i odmah priredio najveću senzaciju ove godine u Kupu Srbije, a značajan doprinos uspesima dao je iskusni defanzivac Miroljub Kostić.

"OKLOPNICI" SEJU STRAH! Smederevo ponovo DOMINIRA u srpskom fudbalu! Vicešampion je to OSETIO na svojoj KOŽI!

Foto: Starsport

Vratili su se Smederevci prošle sezone dominantno u Prvu ligu Srbije, posle dvogodišnjeg tavorenja među trećeligašima.

Od tada je krenuo i meteorski uspon nekad slavnog Sartida 1913, koji je posle gašenja (2014) promenio ime u Smederevo 1924, ali i nastavio da niže uspehe. 

Najpre je osvojeno prvo mesto u Srpskoj ligi "Zapad", a potom odmah po povratku u viši rang i serija fenomenalnih rezultata. Značajan doprinos njima dao je i najiskusniji prvotimac ove ekipe Miroljub Kostić.

Foto: Starsport

 

- Generalno, naš cilj je bio da budemo stabilni prvoligaši, ali postali smo "hit prvenstva". Mislim da smo dobro odradili pripreme, napravljen je spok mladosti i iskustva, pozitivna atmosfera vlada u svlačionici, što je glavni preduslov za uspehe - rekao je Kostić.

U međuvremenu je napravljena senzacija u Kupu Srbije, eliminacijom vicešampiona TSC na penale, koji je prethodnu superligašku sezonu završio odmah iza šestostrukog uzastopnog prvaka Crvene zvezde.

- Dobili smo, uz večite rivale, najorganizovaniji klub u državi. Svaki igrač iz Srbije želi da se nađe u ekipi iz Bačke Topole, koja funkcioniše po evropskim standardima. Ušli smo "muški" u utakmicu, stigli do penala i Fortuna nas je na kraju pogledala. Sreća prati hrabre.

Foto: Starsport

Kostić u dresu Napretka protiv Bibrasa Natha iz Partizana

Može li Smederevo 1924 da ponovi istorijski uspeh iz 2003. godine, kada je kao prvi klub u novoosnovanoj Zajednice Srbije i Crne Gore osvojio pehar na Marakani. Gol svom budućem timu je tada dao Marko Pantelić u 110. minutu.

- Čekamo sledećeg protivnika, u svakom meču idemo na pobedu. Lepo je da dođemo što dalje, ali ne opterećujemo se time, jer je prvenstvo prioritet.

Smederevci su trenutno drugi na prvoligaškoj tabeli s 21 bodom na kontu. Lider OFK Beograd je odmakao 12 koraka (33 boda).

- Rezultat kakav niko nije očekivao pre starta takmičenja. Sigurno da imponuje druga pozicija, jer je PLS jako teška za takmičenje. Igrao sam je i sa "Željom" iz Pančeva, nijanse odlučuju i svako može svakog da pobedi.

Republika

Foto: Starsport

 

U klubu se ponovo razmišlja i o eliti:

- Bilo bi lepo, ako se otvori šansa i ove sezone, nećemo je propustiti. Mi ćemo se truditi da ostanemo na drugoj poziciji, razlika je mala u odnosu na ostale rivale, biće mnogo teško.

Pod trenerskom palicom Saše Mićovića već se afirmisali nekolicina "mladih lavova":

- U tu grupu spada golman Kaličanin, koji iako je mlad, sjajno brani, potom Stefan Pirgić, od iskusnijih prednjače kapiten Nikola Stojković, Obrenović, Dimitrijević... Trener Mićović je došao na početku prvenstva, sve je to lepo skockao i već u prvom kolu iznenadili smo Inđiju 2:0, iako niko nije verovao da možemo da ih dobijemo. Ipak, upali smo u seriju slabijih rezultata, dva poraza od OFK Beograda i Odžaka, remi sa Kolubarom, ali su posle toga počele pobede - istakao je Miroljub Kostić, koji se pre deceniju (9. maja 2013) okitio trofejom u Kupu Srbije, ali kao član Jagodine.

Treba reći da je Kostić bogatu karijeru započeo u Radanu iz Lebana. Put ga je potom vodio u: Sinđelić iz Niša, Jagodinu, Radnik (Surdulica), Olimpiju iz Ljubljane, Sarajevo, Novi Pazar, čačanski Borac, Napredak, AGMK (Uzbekistan) i Železničar iz Pančeva, pre nego što je stigao u "Đurđev grad".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading