SADA JE I ZVANIČNO! "Orlići" dobili selektora! Đorđević je BIVŠI!

Autor:

Sport

31.10.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik Dragana Stojkovića Piksija sešće na klupu mlade reprezentacije Srbije.

SADA JE I ZVANIČNO! "Orlići" dobili selektora! Đorđević je BIVŠI!

Foto: Starsport

Najavljeni scenario dobio je zvaničan epilog, te je na sastanku Odbora za hitna pitanja FSS doneta je odluka o razrešenju selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića. Istovremeno, usvojen je predlog Stručnog odbora da novi selektor selekcije do 21 godine bude dosadašnji član stručnog štaba naše A reprezentacije Ljubinko Drulović.

- Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi - rekao je Dušan Đorđević za sajt FSS i tom prilikom se zahvalio svima na saradnji u prethodnom periodu.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga naglašava da je doneta odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana, posle debakla u Notingemu i poraza 1:9 od Engleske.

Republika

Foto: FSS

 

- Veoma mi je žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije - istakao je Tanjga.

Prema njegovim rečima izbor doskorašnjeg Piksijevog asistenta bio je logičan predlog članova Stručnog odbora FSS:

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa sa generacijom naših "orlića" koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka - zaključio je Miroslav Tanjga.

Posle tri odigrane utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova.

"Orlići" u imaju dva testa na svom terenu, 18. novembra u Bačkoj Topoli dočekuju Englesku, a tri dana potom u Staroj Pazovi gostuje Luksemburg.

Završni turnir Evropskog prvenstva održava se u Slovačkoj naredne godine, dok će direktan plasman obezbediti pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest selekcija koje budu završile kao druge na tabeli, boriće se u plej-ofu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading