SRBIJA SVE VIŠE NAZADUJE NA FIFA RANG-LISTI: Evo koje mesto zauzimaju Piksijevi "orlovi"!

Autor:

Sport

21.09.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred nas su Peru, Južna Koreja, Iran...

SRBIJA SVE VIŠE NAZADUJE NA FIFA RANG-LISTI: Evo koje mesto zauzimaju Piksijevi "orlovi"!

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja da tone na FIFA rang-listi! "Orlovi" su, naime, na poslednjem preseku koji je ažurirala Svetska kuća fudbala nazadovali za tri mesta i sada zauzimaju skromnu 28. poziciju.

 

 

Tome su, razume se, kumovali rezultati u poslednje vreme. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija najpre su podbacili na Svetskom prvenstvu u Kataru lane, kada nisu uspeli da prođu grupu u konkurenciji Švajcarske, Kameruna i Brazila. Potom su lošu formu nastavili i u kvalifikacijama za EVRO 2024 u Nemačkoj dogodine. Ustvari, počelo je kao u najlepšoj bajci, budući da je Srbija posle uvodne dve rudne bila maksimalna sa šest osvojenih bodova (Litvanija i Crna Gora pobeđene sa po 2:0). Međutim, usledili su neočekivani remi protiv Bugara u Razgradu (1:1) i poraz od Mađara na Marakani (1:2), da bi se na pobednički kolosek vratili nedavno na gostovanju u Litvaniji (3:1).

Što se poretka ostalih reprezentacija tiče, barem u vrhu, nije bilo nekih značajnijih promena. Na vodećoj poziciji još uvek se nalazi svetski šampion Argentina, dok su iza dva nekadašnja prvaka, Francuska na drugom i Brazil na trećem mestu. Od četvrtog do 10. mesta redom su plasirane: Engleska, Belgija, Hrvatska, Holandija, Portugal, Italija i Španija. Ispred Srbije su timovi poput Irana, Južne Koreje, Perua...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading