GVARDIOLA PROMENIO PLOČU PRED ZVEZDU: Biće agresivni, Srbi su sjajni, imaju Đokovića

Autor:

Sport

18.09.2023

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska kultura u zemljama nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća. Imaju neverovatan mentalitet, izuzetni su takmičari., kazao je trener Mančester sitija.

GVARDIOLA PROMENIO PLOČU PRED ZVEZDU: Biće agresivni, Srbi su sjajni, imaju Đokovića

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardiola

Pep Gvardiola ponizio je Crvenu zvezdu pred sutrašnji duel prvog kola G grupe Lige šampiona između srpskog prvaka i njegovog Mančester sitija koji započinje odbranu titule. Španac je bio toliko samouveren u prvom obraćanju pred duel na Etihadu da je pričao o generalnim problemima u svojim redovima, a onda je potcenio izabranike Baraka Bahara i najavio da će protiv njih igrati sa drugim timom kako bi odmorio pojedine fudbalere za važne mečeve.

Međutim, na zvaničnoj konferenciji za medije Gvardiola je promenio ploču i nahvalio Zvezdu. I to do te mere da ju je čak uporedio sa Novakom Đokovićem, ali tako uzdigao sve srpske sportiste.

Foto: Starsport

 

- Sećam se kad je Maradona dao gol u Beogradu lobom, ali i moje utakmice 1996. godine protiv Zvezde u Beogradu. Nismo igrali dobro, a tamo je uvek lepa i vrela atmosfera. Sportska kultura u divnim zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije je zadivljujuća. Imaju neverovatan mentalitet, izuzetni su takmičari. Vidite Novaka Đokovića šta je sve postigao. Jaki su u kolektivnim sportovima, vaterpolisti su osvojili mnogo medalja. Tamo se deca u školama uče da budu dobri takmičari - rekao je Gvardiola, pa se konkretno okrenuo meču:

- Zvezda će biti agresivna u formaciji 5-3-2. Ne brane se čovek na čoveka, ali ponekad i to rade. Ovo je prva utakmica u Ligi šampiona, cilj je pobeda. Prvo mora da se prođe grupa, kako bi se išlo u osminu finala, četvrtfinale…Sve zavisi od našeg nivoa, mi ćemo se pitati na terenu. Neverovatno smo srećni što branimo krunu. Kod kuće smo uvek bili jaki, želimo da zadržimo taj nivo - dodao je Španac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading