SJAJNE VESTI ZA BAHARA! Gvardiola pričao o brojnim problemima, EVO ko ne igra protiv Zvezde!

Autor:

Sport

18.09.2023

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija u utorak (21) dočekuju Crvenu zvezdu na otvaranju sezone u Ligi šampiona.

SJAJNE VESTI ZA BAHARA! Gvardiola pričao o brojnim problemima, EVO ko ne igra protiv Zvezde!

Foto: Tanjug/AP

Branilac titule će protiv srpskog prvaka krenuti u odbranu trona na Starom Kontinentu, ali se menadžer "građana" Pep Gvardiola suočio s brojnim problemima pred dolazak Baharovog tima.

On se požalio da zbog povreda (Džek Griliš, Kevin De Brujne, Džon Stouns, Mateo Kovačić...) i odlazaka velikog broja fudbalera trenunto ima smanjen igrački kadar, što pravi ozbiljne probleme.

Tom prilikom osvrnuo se na Rijada Mareza i Ilkaja Gundogana iz kluba, ali se zahvalio svima što su uspeli da zadrže Kajla Vokera i Bernarda Silvu, jer u ovom trenutku ne bi znao šta će bez njih.

- Oni su vrlo važne figure u našoj svlačionici, imaju jake ličnosti i zato su nezamenljivi iz mnogo aspekata. Potrebno je dve-tri godine da se zamene takvi igrači, potrebno je dosta vremena i zato je važno što smo ih zadržali, zbog toga sam srećan, ali... - rekao je Gvardiola i dodao:

- Manje igrača na klupi je problem. Kada imate mnogo povreda, problem nije samo danas, nego sutra ili za tri-četiri-pet utakmice. Idemo u goste i Njukaslu... Žao mi je, biće utakmica gde ćemo morati da igramo sa igračima "drugog tima", jer ne smemo da rizikujemo povrede glavnih igrača. Kevin de Brujne i Džon Stouns su i dalje povređeni, za Kovačića i Griliša još ne znam šta se dešava.

Foto: Ap photo

Mateo Kovačić nije spreman za Zvezdu

Naglasio je trofejni stručnjak da pomenuti igrači neće biti spremni za Crvenu zvezdu:

- Ne znam koliko dugo će biti van tima... Mislim da neće biti spremni za Zvezdu, videćemo još, korak po korak.

Gvardiola je ukazao i na problem o kome se sve više priča, a to su obaveze u reprezentativnom dresu koje dodatno umaraju igrače, tako da su Hulijan Alvarez i Ederson došli umorni iz Južne Amerike, a taj umor se prenese i na teren tako da ne mogu da pruže maksimum.

- Pogledajte koliko povreda svi imaju, pogledajte samo Alvareza iz Vest Hema, morao je da izađe posle 15-20 minuta u drugom poluvremenu? Došao je iz Amerike, putovao 12-13 sati, pa tu je džet leg... Ne tretiramo igrače na dobar način, mi smo odgovorni za sve ono što im se događa - istakao je Gvardiola problem o kom treba da se priča u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading