ADETUNĐI ZVEZDU GURNUO SA BRDA: Loša uvertira pred gostovanje Sitiju! Čuka zasluženo pobedila posle 102 minuta igre!!

Autor:

Sport

16.09.2023

17:22 >> 20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz crveno-belih u sedmom kolu Superlige Srbije.

ADETUNĐI ZVEZDU GURNUO SA BRDA: Loša uvertira pred gostovanje Sitiju! Čuka zasluženo pobedila posle 102 minuta igre!!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su šokantan, ali i zaslužen poraz od Čukaričkog u sedmom kolu Superlige Srbije, pošto je nakon 102 minuta igre na Banovom Brdu bilo 2:1 (1:0) za domaći sastav.
Apsolutni heroj trijumfa "brđana" bio je napadač Sandej Adetunđi. Nigerijac je najpre izborio penal u 22. minutu, koji je realizovao kapiten Docić, a potom postigao spektakularan pogodak u 75. kojim je Čuka došla do tri velika boda i vratila se na pobednički kolosek posle šest uzastopnih utakmica bez trijumfa. Nadu crveno-belima da mogu da izbegnu poraz na startu drugog poluvremena vratio je rezervista Kraso, pošto je bio precizan sa penala (48), koji je napravljen nad novajlijom Endiajeom. Inače, novi napadač srpskog šampiona nešto ranije promašio je kolosalnu šansu, bukvalno prazan gol, o kojoj će se puno pričati. Crvena zvezda je, dakle, napravila lošu uvertiru za meč prvog kola Grupe G u Ligi šampiona, koja je očekuje u utorak na gostovanju aktuelnom prvaku Evrope Mančester sitiju. 

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA

2:1

 

Uskoro opširnije...

Poznate startne postave:

ČUKARIČKI: Samurović - Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić - Sisoko, Docić, Miladinović - Nikčević, Adetundži, Ivanović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Spajić, Dragović, Rodić - Nedeljković, Kangva, Stamenić, Ivanić, Olajinka - Endiaje, Lučić.

Tok meča:

KRAJ

99. minut: Cvetković je propustio priliku da dokusuri Zvezdu, ali Glazer brani.

90. minut: Sudija je utakmicu produžio za devet minuta.

86. minut: Ulaze Kovač i Cvetković kod domaćih.

79. minut: Ulazi Aleksandar Katai i dobija ovacije i skandiranje "delija": "Katai magiko". Na drugo strani za Čuku je u igri Vitor Rogan.

75. minut: Novi šok za Crvenu zvezdu! Adetunđi postiže golčinu za vođstvo od 2:1 Čukaričkog! 

72. minut: Delije se zahvalile rumunskim navijačima za podršku protiv reprezentacije sa okupiranog Kosova i Metohije. Podsetili su na parolu naših istočnih suseda: Rumun ima tri brata, Dunav, šumu i Srbina.

70. minut: Izlazi Endijae. Umesto njega na terenu je Mijailović.

61. minut: Izmena kod domaćih. Izlazi Miladinović, ulazi Stanković. U ovim momentima igra se uz puno prekida. Akeri meča pokazuju naznake nervoze. Tome svedoči broj žutih kartona - ukupno sedam zasad, kao i jedan crveni.

51. minut: Prvi opasni napadi domaćih u nastavku. Miladinović iz voleja šutira tik preko prečke, a minut kasnije Ivanović pogađa stativu! Velike šanse za domaće. U Zvezdinoj odbrani mnogo škripi!

49. minut: Čukarički ostaje bez trenera do kraja utakmice. Trener Matić zbog prigovora dobija crveni karton.

48. minut: Izjednačenje! Kraso sa penala daje gol za 1:1 na Banovom Brdu!

46. minut: Penal za Zvezdu! Žuti karton za Tošića!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Barak Bahar menja čak trojicu igrača. Hvang ulazi umesto Kangve, Bukari menja Nedeljkovića, a Kraso Spajića,

POLUVREME

42. minut: Bliži se poluvreme. Što više odmiče utakmica, teren na Banovom Brdu je u sve gorem stanju. Ruku na srce, možda je upravo to doprinelo da Endiajeu pobegne lopta prilikom šanse desetak minuta ranije.

32. minut: Crvena zvezda je promašila kolosalnu šansu. Bukvalno za rubriku verovali ili ne. Ivanić je proigrao samog Endijaea koji se zbunio u petercu i nije uspeo da ubaci loptu u prazan gol.

Foto: Starsport

ZBUNIO SE: Endiaje

30. minut: Igra se 30. minut na Banovom Brdu. Bleda Crvena zvezda i dalje nije stvorila nijednu šansu.

24. minut: Vodi Čukarički! Strelac je kapiten Marko Docić.

22. minut: Penal za Čukarički. Skrivio ga je Spajić nakon greške Kangve.

20. minut: Utakmica je prekinuta. Sudija Miloš Milanović rekao je igračima da mogu na osveženje dok ne prođe bakljada "delija".

16. minut: Žuti karton za Ognjena Vranješa. Štoper Čukaričkog faulirao je napadača Zvezde Endijaea.

9. minut: Domaćin preti. Nikčević je centrirao po zemlji sa desne strane, ali Ivanović koji je bio sam kao duh u šesnaestercu kasni na tu loptu. Već u sledećem napadu, ponovo promaja u odbrani Zvezde. Srećom po njih, interveniše Dragović.

8. minut: Od početka utakmice težište igre je na polovini Čukaričkog. Najagilniji zasad je Piter Olajinka.

Foto: Starsport

EVROPSKI DERBI: Duel fudbalera Zvezde i Čukaričkog

1. minut: Utakmica je počela. Gosti imaju veliku podršku svojih navijača.

Evo kako izgleda tabela Superlige posle šest kola.

 

Standings provided by Sofascore

 

Crvena zvezda ima deset uzastopnih pobeda protiv Čukaričkog.

Crveno-belima, šestostrukim uzastopnim šampionima Srbije, meč protiv gradskog rivala poslužiće kao uvertira za Ligu šampiona i meč prvog kola Grupe G koji igraju protiv prvaka Evrope Mančester sitija u utorak na Etihadu. Navijači Zvezde prehodnih dana najavili su invaziju na Banovo Brdu kako bi podržali i motivisali svoje miljenike u nastojanjima da ostvare šesti trijumf u tekućem ciklusu Superlige. Podsetimo, pre dva kola senzacionalno su poraženi od Vodždovca, dok "brđani" već šest utakmica u svim takmičenjima (uključujući i kvalifikacije za Ligu Evrope) ne znaju za trijumf. Trener gostiju Barak Bahar odlučio se da promeša karte i na klupi ostavi ponajboljeg novajliju Žan Filipa Krasoa, najskuplje pojačanje Hvana, kao i dosad standardne Bukarija, Degeneka, Mitrovića i Mijailovića. S druge strane, napadač Šerif Endiaje, koji je bio u odličnoj formi na startu sezone u Adani, dobio je priliku da igra od starta.

Dobrodošli na lajv-blog meča sedmog kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde na Banovom Brdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ford

16.09.2023 20:30

Sirovine se spremaju za ligu sampiona bravo za pripreme ha ha