DOŠAO SAM ZBOG LIGE ŠAMPIONA! Hvang najavio POBEDU na rođendan u Mančesteru! Son mu dao VAŽAN SAVET, navijači Zvezde "LUDI" kao Olijevi!

Autor:

Sport

14.09.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli predstavili najveće pojačanje u klupskoj istoriji.

DOŠAO SAM ZBOG LIGE ŠAMPIONA! Hvang najavio POBEDU na rođendan u Mančesteru! Son mu dao VAŽAN SAVET, navijači Zvezde "LUDI" kao Olijevi!

Foto: Republika.rs

Crvena zvezda je prvi put od svog postojanja dovela igrača iz Južne Koreje i to kao najskuplju akviziciju u bogatoj klupskoj hronologiji.

Sada već bivši igrač Olimpijakosa In-Beom Hvang stigao je na Marakanu u iznosu od 5.000.000 evra, čime je postao najskuplje pojačanje u bogatoj klupskoj istoriji.

Šampion Srbije iskoristio je "rupu" koja je nastao zbog problema na relaciji Olimpijakos-Hvang i umesto za 15 miliona evropskih novčanica, koliko ga je grčki velikan cenio, dovela za daleko manji iznos.

Tim povodom zadovoljstvo nije krio ni sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela, koji je na promociji izjavio sledeće:

- Zadovoljstvo nam je što možemo da prestavimo Hvanga. Dugo smo ga pratili, hteli smo ga i prošle godine. Napraviće potreban balans na sredini terena i doprineti igri - rekao je Mrkela.

Hvang je stigao iz Južne Koreje, gde je boravio zbog reprezentativnih obaveza, a posle potpisivanja ugovora, zadužio je dres sa brojem 66.

- Nervozan sam. Posebno pred medijama, a manje na terenu. Srećan sam i uzbuđen. Navijači su fantastični. Sinoć sam sleteo u Beograd, prelep grad. Čekam ženu, pa ćemo zajedno uzivati u Beogradu - bile su prve reči In-Beom Hvanga.

Osvrnuo se zatim na jačinu Zvezdine grupe i da li će mu podatak što je najskuplja akvizicija u istoriji predstavljati dodatan pritisak:

- U Ligi šampiona je teško naći laku grupu. Jaki su timovi, kao mi. Uzbuđen sam da igram protiv jakih, naročito protiv Sitija, jednog od najjačih na svetu. Mislim da možemo da dobijemo svakog u grupi. Pritisak nemam. To je dobra stvar. Pokazaću svoju ličnost na terenu. Neće mi smetati. Naći ću način da se nosim s pritiskom - nastavlja Hvang.

Foto: Republika.rs

 

Priznaje da je igranje Lige šampiona bio jedan od najvećih razloga, što je prihvatio poziv s Marakane:

- Igranje u Ligi šampiona je jedan od razloga što sam došao, iskreno. To je cilj svakog fudbalera. Spreman sam i uzbuđen. Želim da se pokažem. 

Spreman je da odgovori na svakoj poziciji u srednjem redu:

- Nije bitno koja pozicija u sredini: šestica, osmica, desetka. Svejedno. Gde mi kaže trener igraću. Ako treba biću i golman. Mogu i na beka i krilu. Znam težinu dresa, gledaću da pomognem ekipi da se prikažem u što boljem svetlu.

Koliko zna o Zvezdi?

- Čuo sam da je najveći klub u Srbiji, jedan od najvećih u Evropi. Osvojila je Ligu šampiona (KEŠ) 1991. Nije mnogo klubova to uspelo. Mislim da igrači kao ja treba da radimo na sebi i budemo bolji i ponovimo uspeh kao u prošlosti. Novajlije kao ja treba da budemo ponosni na tu činjenicu, brzo ću se ukloptiti.

NE POZNAJEM TRENERA, NAPAŠĆEMO SITI

Neće mu predstavljati problem da se uklopi u sistem Baraka Bahara...

- Nisam upoznao trenera. Rekao mi je Marin oko sistema. Želi da igram osmicu ili od šest do desetke. Da konektujem odbranu i napad. Spreman sam.

Da li mu je Son dao savet za duel protiv Mančester sitija?

- Son mi je rekao oko Sitija da treba da trčimo kao "ludi". Da trčimo do poslednjeg minuta. Ne smemo da se branimo 90 minuta. Siti i Lajpcig su jedni od najboljih, ali ako hoćemo da dobijemo moramo da damo gol. Želim pobedu, a ne samo da se branimo i idemo na nerešeno.

Imao je priliku da čuje mnogo toga o delijama:

- Da, čuo sam da su naši navijači ludi kao i od Olimpijakosa. To je dobro za igrače i našu motivaciju. Jedva cekam da igram pred delijama. Na Marakani i pokažem im ko sam i šta sam.

Koliko se često na terenu susretao protiv nekog iz igračkog kadra crveno-belih?

- Igrao sam jedino protiv Kangve u Rusiji. Osim Marina pričao sam sa Terzicem, rekao mi je za moj rođendan da moramo da pobedimo u Mančesteru, kako bismo ga zajedno s trijumfom proslavili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading