OVO JE PAKLENA EKIPA: Najskuplji tim Premijer lige bez fudbalera Sitija, sve sami igrači Čelsija i Junajteda

Autor:

Sport

31.08.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi se vrednosti fudbalera gledale u današnjem vremenu najvredniji tim Premijer lige koštao bi 1,6 milijardi funti.

OVO JE PAKLENA EKIPA: Najskuplji tim Premijer lige bez fudbalera Sitija, sve sami igrači Čelsija i Junajteda

Foto: www.profimedia.rs

Premijer liga je najjača liga na svetu sa po mnogima najbolji fudbalerima ikada. S druge strane, za bombastične transfere današnjice zaslužni su milioni koji dolaze od prebogatih Arapa kroz klubove koje su kupili poput Mančester sitija, Čelsija, ili Totenhema. Međutim, ako bi se gledala sva ulaganja u igrače u Premijer ligi u istoriji, pod uslovom da se uračuna inflacija i sve pretvori u današnji novac, u najskupljih 11 Premijer lige ne bi bio nijedan "građanin" ili "pevac".

Šta više, tim koji bi vredeo čak 1.650.000.000 funti bio bi sastavljen samo od igrača Mančester junajteda i Čelsija. Prema projekciji koju je uradio ugledni list San, na golu bi se našao Čelsijev Kepa Arizabalaga vredan današnjih 93 miliona funti (108 miliona evra), dok su ga "plavci" u stvari platili 80 miliona evra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kepa Arizabalaga

U odbrani bi se na desni bek Čelsija Paolo Fereira (92 miliona funti), još jedan "plavac" Rikardo Karvaljo (138 miliona funti), drugi štoper bi bio očekivano Rio Ferdinand (Mančester junajted, 199 miliona funti), a levi bek nekadašnji reprezentativac Engleske Greme Le So (Čelsi, 102 miliona funti).

Foto: Profimedia

Rio Ferdinand i Nemanja Vidić protiv Didijea Drogbe

Na sredini terea su centralni veznjaci "crvenih đavola" Pol Pogba (165 miliona funti) i Sebastijan Veron (173 miliona funti), te dvojac Čelsija Majkl Esijen (171 milion funti) i Šon Rajt Filips (138 miliona funti). U ofanzivi bi se našao Junajtedom Ahnel di Marija (160 miliona funti), dok je sam špic rezervisan za "plavca" Andreja Ševčenka (216 miliona funti).

Foto: www.profimedia.rs

Pakleni tandem - Ševčenko i Esijen

Za ovu listu bi mnogi rekli da to nije najbolje i najskuplje što je Premijer liga ikada imala. Međutim, list je ponudio objašnjenje da je u pitanju 11 po pozicijama, dok su mnogi asovi, pre svega napadači izostali. To je recimo slučaj sa Alanom Širerom, Fernandom Toresom i Vejnom Runijem, koji su jednostavno jeftinije kupljeni od Ševčenka, ali ne znači da su bili lošiji na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading