PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE FSS ZAGRMEO: Na UDARU smo Partizana, a TSC je OŠTEĆEN!

Autor:

Sport

01.08.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Filipović održao je konferenciju za medije i izneo niz podataka koji će zanimati javnost.

PREDSEDNIK SUDIJSKE KOMISIJE FSS ZAGRMEO: Na UDARU smo Partizana, a TSC je OŠTEĆEN!

Foto: Starsport

Puno prašine diglo se zbog utakmice prvog kola Superlige Srbije u kojoj su TSC i Partizan odigrali nerešeno, 3:3.

Žalili su se iz Partizana na sudijske odluke, pisali su saopštenja i ispred kluba, ali i lično (Ivica Kralj, sportski direktor crno-belih žalio se na arbitre), a sada je Sudijska organizacija rešila da odgovori.

Predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović održao je konferenciju za medije na kojoj je fokus bilo suđenje na utakmici TSC – Partizan.

Ne bežimo, ne skrivamo se pa smo redovnu konferenciju pomerili koji nedelju ranije. Sad je tema TSC - Partizan, jer je bilo turbulentno kolo, ali ove konferencija neće biti praksa. Napravićemo retrospekitvu neki situacija iz prethodne sezone, za koje mislimo da su važni - počeo je priču predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović, pa nastavio:

- U prethodne dve godine sam bio na udaru Zvezde, a sada sam na udaru Partizana. Šest sudija je sudilo sedam derbija prethodne sezone. Odustali smo do prakse da jedan sudije sudi po 15 derbija. Klubovi su imali ravnopravni tretman, prvak je odlučen u derbijima. Imali smo samo jednu VAR intervenciju, koja je bila u korist Partizana. Teška situacija uživo, iz više uglova kada se pogleda bila je ispravna intervencija.

Dotakao se i suđenja na meču TSC - Partizan. Prva situacija bio je penal u nadoknadi prvog poluvremena.

- Ako je isteklo vreme, kazneni udarac se mora izvesti. Nadoknada je dva minuta, sudija je uradio šta je trebalo. Pogledao je snimak penal je bio. VAR se uključio kada treba.

Zatim i slučaj kada je dosuđen penal za Partizan.

- Golman startuje prirodno na loptu, lopta menja pravac, ovde je izostao poziv VAR sobe. Ovo nije bio penal, ne postoji prekšaj. Trebalo je da se traži snimak.

Potom je Partizanu poništen pogodak, a Filipović smatra da je sve bilo regularno.

- Dva igrača su oneomogućena da igraju s loptom. Blokovi nisu dozvoljeni u fudbalu. Mislim da ste svi dovoljno u fudbalu, ovde možemo da govorimo i o prekršaju.

Bila je sporna i situacija u kojoj je Nemanja Stojić bez lopte udario Nemanju Nikolića.

- Ovde sudija ne zove VAR sudiju, samo treba da mu kaže da li je kontakt izvan kaznenog prostora, prosudite sami, evo slika.

Stiglo se i do zaključka.

- Prekršaj nad Stevanovićem u 91. minutu, to je trajalo minut, isključenje Kalulula, takođe minut. Korner izvođen više od 50 sekundi. Ostavljam vama da zaključite da li je suđeno bilo tendenciozno.

Zatim se Filipović dotakao i sudije Milana Mitića.

- Mi kao komisija smo očekivali od sudije da bude bolji, ali očigledno mu nije bio dan. Svako ima pravo na loš dan. Ako bismo sudije koje greše skinuli sa liste, samo bismo stvorili pritisak i tenziju. Gledali smo utakmicu u rangu Lige Evrope, po dinamici i kvalitetu, ali grešaka ima svuda. Prihvatam da mi loše delegiramo, da sudija ima loš dan, ali ne postoji nikakva tendencija i 'navlačenja' za nekog - počeo je Filipović, pa nastavio:

- Ja sam taj koji je delegirao, ja preuzimam odgovornost. Da li bi opet delegirao? Ne bih. Što se tiče Mitića, prošle godine je sudio šest utakmica Partizana. Nema on lošu istoriju loših sudijskih odluka protiv Partizana. Uvek kada se ovako nešto desi, pomislite kako bi bilo da je bila opcija B.

Za kraj, govorio je i o radu Sudijske organizacije.

- Pre mesec dana nam je produžen mandat. Sudijska komisija i ja poštujemo Partizan, ako FSS proceni da ne radimo dobro, daće mantat nekom drugom. Više se Zvezda oglašava, nego Partizan. Klubovi imaju svoje strategije, ali ne obaziremo se na to. Jedan od razloga je da mi preuzmemo pritisak od sudija. Kada prođe 37 kola, sami procenite koliko se grešilo. Veruje na reč, više nas boli kad neko od sudija ima loš dan, nego kada dođe saopštenje. Već smo obavili razgovore sa njima, trudićemo se da se broj grešaka smanji - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Verko

01.08.2023 15:08

Da li si ti svestan šta pričaš, gol FK Partizan je bio regularan, penal nad Cvetkovićem je bio izvan kaznenog prostora, ali ga je sudija i var soba zanemarila, pa je Cvetkovićev pad u kazneni prostor okarakterisala sa penalom, i ako se vidi da je Cvetkovićeva namera da padne u kazneni prostor.