BURA SE NE SMIRUJE! Sudijski ekspert TVRDI: Nije oštećen Partizan već TSC!

Autor:

Sport

01.08.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo kolo Superlige Srbije već nam je donelo niz grešaka arbitara, a zatim i "rat" saopštenjima.

BURA SE NE SMIRUJE! Sudijski ekspert TVRDI: Nije oštećen Partizan već TSC!

Foto: Starsport

Sudija Mitić tokom derbija u Bačkoj Topoli

Puno prašine diglo se oko meča koji su na startu Superlige Srbije odigrali TSC i Partizan.

Susret je završen 3:3 a obeležio ga je sudija Milan Mitić i njegovi pomoćnici koji su bili u centru pažnje, te su izazvali gnev kod ljudi iz Humske.

Partizan je izdao saopštenje, zatim se oglasio i sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, a u utorak od 12 časova medijima će se obratiti i predsednik Sudijske organizacije FSS Dejan Filipović.

I dok traje "rat" saopštenjima, sudijski ekspert i nekadašnji arbitar, Zdravko Jokić, izneo je nove tvrdnje koje će uzburkati javnost. Naime, on je ubeđen da Partizan ne da nije oštećen, već da su Mitić i pomoćnici sudili na štetu tima iz Bačke Topole!

Uvek su problematični ti startovi golmana i uvek treba da se gleda lopta. Igrač Partizana je sklonio loptu, golman je stigao i pre kontakta je izbio pod uglom od 90 stepeni. Ne ide prema gol-liniji nego je golman prvi izbio loptu. I to nije prekršaj za penal. Ovde je VAR zakazao, ovo je greška sudije, morali su da zovu sudiju da gleda. Saldanja sklanja loptu, ali u tom trenutku golman stiže i videli ste da je prvi izbija. Ne računa se kontakt nakon izbijene lopte - rekao je Zdravko Jokić u gostovanju na televiziji Arena sport, pa dodao da je Partizanu opravdano poništen pogodak:

- Sudija je u dobrom položaju. U pravilima kažu da ako je igrač u ofsajdu i ometa igrača da pokuša da odigra loptom, onda je to ofsajd. Tada postaje aktivan u odnosu. Šćekić je preprečio kolenom i utisak je bio prvo da lopta ide visoko. Nije tako. Ipak, igrač TSC-a ide u pravcu lopte i želi da odigra tom loptom, a Šćekić ga je faulirao. Možda bi stigao loptu da ga nije zaustavio, dovoljno je da je u pokušaju da odigra loptom. Prvo je bio ofsajd, a onda faul.

Zatim se dotakao i isključenja Kalulua, ali i nadoknade vremna jer je TSC izjednačio posle isteka petog minuta koliko je Mitić produžio meč.

- Mnoge moje kolege greše: prekršaj nije gde je započeo, nego gde se završava. Mnogi kažu da ga je držao van kaznenog prostora, ali igrač stoji na liniji kada se prekršaj završava i linija je deo kaznenog prostora", objasnio je Jokić i potom dao i svoj komentar na saopštenja: "Mitić je sudio šest utakmica Partizanu prošle sezone i ni na jednoj nisu se žalili. Čim je sudio šest utakmica nije bilo primedbi. Možda nije imao dan, možda je izostao timski rad sa VAR-om...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading