PENALI REŠAVALI NAJSKUPLJU UTAKMICU NA SVETU! Premijer liga dobila novog ČLANA! Istorija je ISPISANA! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.05.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Lutona plasirali su se u Premijer ligu, pošto su u baražu za popunu najelitnijeg engleskog ranga pobedili Koventri posle boljeg izvođenja penala rezultatom 6:5 (1:1, 1:0).

PENALI REŠAVALI NAJSKUPLJU UTAKMICU NA SVETU! Premijer liga dobila novog ČLANA! Istorija je ISPISANA! (VIDEO)

Foto: Ap photo

Iako su pre gotovo deceniju (prošlo je devet godina) nastupali čak u petom rangu engleskog fudbala, navijači Lutona će od jeseni gledati najbolje ekipe Premijer lige. I, ne samo gledati, već će njihovi ljubimci igrati protiv Sitija, Arsenala, Junajteda, Čelsija... jer su zahvaljujući većoj pribranosti u seriji jedanaesterca ostvarili istorijski uspeh i najskuplju utakmicu na svetu rešili u svoju korist.

Sva tri meča ove sezone između Koventrija i Lutona završena su bez pobednika (2:2, 1:1 u ligaškom delu takmičenja), ali su sada penali morali da rešavaju ko će u najelitniji rang.

Luton je poveo u 23. minutu preko Džordana Klarka, a u 66. minutu izjednačio je Gustavo Hamer, pa je meč otišao u produžetke, da bi na kraju jedanaesterci odlučivali.

Popularne "šeširdžije" nisu imale problema prilikom izvođenja najstrožih kazni. Svih šest fudbalera Lutona je pogodilo, kao i pet igrača kod Koventrija.

Epitet tragičara poneo je Fakanti Dabo. Bivši prvotimac Čelsija propisno se obrukao, promašivši ceo gol, poslavši loptu među navijače na trebine, a Lutona promovisao u novog premijerligaša.

Treba reći da je Lutonu, kao pobedniku "najskuplje utakmice na svetu" pripalo oko 170 miliona funti.

Pre "šeširdžija", plasman u Premijer ligu obezbedili su Barnli, koji je ušao kao prvoplasiran iz drugog ranga, kao i Šefild junajted.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading