ZVEZDA NASTAVILA TRIJUMFALNI NIZ: Katai dirigovao, Pešić i Mitrović pogađali - rutinska pobeda crveno-belih!

Autor:

Sport

25.02.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći vezani meč u kom su igrači Miloša Milojevića stigli do sva tri boda.

ZVEZDA NASTAVILA TRIJUMFALNI NIZ: Katai dirigovao, Pešić i Mitrović pogađali - rutinska pobeda crveno-belih!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave pogodak u Ivanjici

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu, pošto su u okviru 23. kola Superlige Srbije savladali ekipu Javora u Ivanjici sa 2:0 (1:0).

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Pešić u 38. minutu, odnosno Stefan Mitrović, koji je mrežu domaće ekipe zatresao u 56. minutu susreta.

Mučila se Zvezda na startu meča, i pored toga što je Pešić imao nekoliko dobrih situacija ispred gola Manojlovića, pošto nisu uspevali da probiju bedem domaćih. Ipak, u 38. minutu im se osmehnula sreća. Aleksandar Katai je šutirao, lopta je pogodila Pešića u rame, prevarila golmana domaćih i na kraju završila u mreži. Pretili su gosti do kraja prvog dela igre, ali nije bilo promene rezultata.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave prvi gol na meču

U sličnom ritmu je krenulo i drugo poluvreme, a ključan trenutak utakmice se desio u 56. minutu. Katai je sjajno prošao po levoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor, a tu je na nju natrčao Mitrović i odličnim udarcem savladao čuvara mreže Javora. Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, pa su crveno-beli stigli do 20 pobede u 23 odigrana susreta.

Posle ovog meča, igrači Miloša Milojevića i dalje suvereno drže prvo mesto na tabeli, sa 63 osvojena boda, dok je Javor ostao na desetom mestu sa 23 osvojena boda u dosadašnjem toku prvenstva.

FK Javor - FK Crvena zvezda

0:2 (0:1)  /Pešić 38, Mitrović 56/

Tok meča:

Tok drugog poluvremena:

Kraj meča, Crvena zvezda nosi sva tri boda iz Ivanjice!

85. minut -  Ušao je i Nikolić, bivši prvotimac Javora, a zamenio je Aleksa Viga.

79. minut - Šansa za Bukarija nakon dodavanja Viga, ali njegov udarac brani Manojlović. Dvostruka izmena u Zvezdi, izlaze Rodić i Kanga, na teren ulaze Srnić i Azarov.

77. minut - Opao je ritam meča, gosti iz Beograda rutinski čuvaju prednost, Javor ne uspeva da zapreti.

67. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Teren su napustili Katai i Mijailović, a ušli su Kangva i Eraković.

56. minut - GOOOOOL! Vodi Zvezda 2:0, Stefan Mitrović je strelac! Ipak, pola zasluge za gol idu i Aleksandru Kataiju, koji je prošao po levoj strani, dodao Mitroviću, a on odličnim udarcem duplira prednost svog tima.

53. minut - Sada se i povredio Kembel, i to sam od sebe. Zvezda nije želela da izbaci loptu van terena, što su im domaći igrači zamerili, a na kraju je sve završeno udarcem Bukarija, koji je završio pored gola.

51. minut - Nova prilika za Kembela, najopasnijeg igrača domaćih. Odlično je šutirao van kaznenog prostora, ali je Borjan odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Zapretila je Zvezda već u prvom napadu, ali je Kangin udarac završio preko gola.

Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda vodi 1:0 nakon što je Pešić ramenom doveo svoj tim do prednosti.

44. minut - Preti Zvezda sada iz svakog napada, šutirao je Milunović iz kornera, ali je njegov udarac izblokiran.

42. minut - Nova velika šansa za goste, Mitrović je šutirao, ali je Manojlović odlično odbranio, pa nema promene rezultata.

38. minut - GOOOOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0, strelac je Aleksandar Pešić! Katai je šutirao, lopta je pogodila Pešića u rame, promenila putanju i prevarila golmana Javora, pa su crveno-beli stigli do vođstva.

32. minut - Velika šansa za Javor, ali je Petar Gigić šutirao preko gola. Na kraju, podignuta je i zastavica zbog ofsajda, pa domaći nemaju za čim da žale.

30. minut - I dalje nema golova, iako gledamo ofanzivan fudbal. Javor će biti tvrd orah crveno-belima.

22. minut - Ponovo se u prilici našao Aleksandar Pešić, ali je njegov udarac završio iznad prečke.

18. minut - Nova velika prilika za goste. Bukari je šutirao, ali je Manojlović odbranio. Zatim je naleteo Pešić, čiji je udarac izblokiran, a na kraju se oprobao i Kanga, ali je njegov šut završio preko gola.

17. minut - Velika prilika za domaćina. Odličan centaršut sa desne strane, na loptu je natrčao Kembel, ali je šutirao preko gola, pa ostaje 0:0.

16. minut - Nova prilika za crveno-bele posle kornera, pokušao je Aleksandar Katai, ali je lopta završila pored gola.

11. minut - Velika šansa za Aleksandra Pešića nakon kornera, ali je napadač crveno-belih promašio gol sa 2 metra.

10. minut - Prvi opasan napad Javora, ali je Dragović odlično intervenisao. Očigledno je da loše stanje terena utiče na učinak fudbalera.

4. minut - Već dve povrede na utakmici, obe su zaradili fudbaleri Javora. Prvo je Gigić dobio nezgodan udarac od strane Milunovića, a zatim se na problem požalio i Obradović. Ipak, obojica su nastavila meč.

1. minut - Počeo je meč u Ivanjici, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Javora.

Počeo je meč u Ivanjici!

Osman Bukari je proglašen za najboljeg igrača 22. kola, pa je zbog toga pred početak meča dobio 50 hiljada dinara, a taj novac će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

13:15 - Poznati su sastavi timova:

Javor (4-2-3-1): Manojlović – Ilić, Kopitović, Obradović, Miletić – Dukure, Adamović – Gojković, Bosić, Kembel – Gigić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Milunović, Dragović, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Katai, Mitrović – Pešić.

UVOD

Fudbaleri Javora i Crvene zvezde igraju danas od 14 časova jedan od derbi mečeva 23. kola Superlige Srbije.

Tim iz Ivanjice je sjajno započeo drugi deo sezone, pošto je upisao sedam od mogućih devet bodova, pošto su savladali Mladost GAT i Spartak iz Subotice, dok su remizirali sa kragujevačkim Radničkim.

U prvom delu sezone su već šokirali jednog od večitih rivala, pošto su u Humskoj odigrali 3:3 protiv Partizana, pa se nadaju da taj uspeh mogu da ponove i ovog popodneva.

Sa druge strane, Crvena zvezda takođe ima sedam bodova u prolećnom delu. Nakon razočaravajućih 1:1 sa Vojvodinom, izabranici Miloša Milojevića su bili vrlo ubedljivi u naredna dva meča protiv Voždovca i Čukaričkog, čime su bodovnu prednost u odnosu na Partizan povećali na velikih 11 bodova.

Bliži se večiti derbi, koji je na programu narednog petka, ovo je poslednji duel Zvezde pred najbitniji okršaj u prvenstvu, pa je jasno da tim iz Ljutice Bogdana zanima samo pobeda u Ivanjici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading