DULE SAVIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Duško Radović je navijao za Zvezdu!

Autor:

Sport

18.11.2022

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neverovatne reči legendarnog fudbalera Crvena zvezda.

DULE SAVIĆ ŠOKIRAO SRBIJU: Duško Radović je navijao za Zvezdu!

Foto: Telegraf/DraganKadić

FK Crvena zvezda je povodom 100 godina od rođenja prve Zvezdine zvezde i čoveka po kome je nazvan stadion ovog kluba, Rajku Mitiću, priredio izložbu u njegovu čast u prostorijama kluba.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su zvaničnici kluba, kao i veterani crveno-belih koji su govorili o nekim zanimljivim stvarima iz prošlosti.

Jedan od govornika bio je i legendarni Dušan Savić, koji je svojim izlaganjem šokirao čitavu Srbiju.

Naime, on je istakao da je Duško Radović bio navijač Crvene zvezde, a da je tek posle počeo da navija za Partizan.

- Duško Radović, veliko ime srpske kulture je bio prijatelj sa Rajkom Mitić još iz mladih dana, kad su živeli u Košutnjaku. Navijao je za Rajka Mitića pre rata, a posle rata ponovo za Rajka Mitića i za Zvezdu sve do kraja karijere Mitića u dresu Crvene zvezde, kada je prestao da navija za nas i počeo da navija za komšije. Ima jedna anegdota gde je majka Matije Bećkovića rekla za Duška Radovića, kako tako pametan čovek može da navija za Partizan. Ali on je navijao za Zvezdu sve dok je Rajko igrao, posle toga je rekao da ne može da navija jer više Rajka Mitića nema - rekao je Dule Savić.

Okupljenima se obratio i novi-stari predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

- Jedan broj ovde prisutnih je bio savremenik Rajka Mitić i igrao sa njim. Obeležavamo značajan jubilej, stogodišnjica njegovog rođenja, naše prve legen, koji je na neki način i utemeljio zvanje legendi kluba. Rajkove zasluge su ogromne, on je simbol našeg kluba i sadašnja generacija na ovaj način želi da oda to priznanje. Da ga i sve buduće generacije zvezdaša pamte, ali i da bude inspiracija u njihovom radu. Da postignu ono što je naŠa prva legenda ostvarila u Zvezdi. Želim da se prisutni savremenici podsete tog vremena, a mladi da pogledaju i da nauče kako se nekada igralo, radilo i vodilo u Crvenoj zvezdi - izjavio je Svetozar Mijailović.

Rajko Mitić je za Crvenu zvezdu nastupao 13 godina i za to vreme je odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mc

20.11.2022 14:52

Apsolutno lupetanje imam 61 godinu Rajko Mitić mi je bio komšija i znam da ga je Duško Radović večito peckao za Partizan. U to vreme je bilo normalno ići na utakmice suparničkih kluba to sam i ja zakačio minimum tri puta sam bio na severu protiv Hajduka Železničara i neznam koga još nikada u životu nisam navijao za Zvezdu. Postanete otužni sa svojatanjem jednog dana ćete napisati da je Dule Vujošević zvezdaša pa bio je trener pola sezone .

POGANI JEZIK NISKI UDARAC

13.12.2022 13:38

SAVICU SRAM TE BILO POGANOG JEZIKA. 70 GODINA VOLI I NAVIJA ZA PARTIZAN. PA I RAJKO JE BIO PARTIZANOVAC PA STA. STA TI OVO ZNACI ,,CETNIKU ! JAJARA OBICNA SI !