Sreća što te nisam video... Konte nastavio rat sa Tuhelom, Nemac odgovorio Italijanu - Kad se rukujete, mislio sam da treba da se gledamo u oči! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.08.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi Londona i remi Čelsija i Totenhema od 2:2 u drugom kolu Premijer lige ostao u senci trenera.

Sreća što te nisam video... Konte nastavio rat sa Tuhelom, Nemac odgovorio Italijanu - Kad se rukujete, mislio sam da treba da se gledamo u oči! (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Sukob Tomasa Tuhela i Antonija Kontea

Tomas Tuhel, trener Čelsija i njegov kolega Antonio Konte iz Totenhema bili su glavne zvezde derbija Londona koji je završen bez pobednika - 2:2 u drugom kolu nove sezone Premijer lige

Naime, Nemac i Italijan bili su u "klinču" dvaput, a prvi put sukobili su se posle gola gostiju za 1:1. Tada je Konte malo burnije proslavio pogodak, a Tuhel je to shvatio kao provokaciju i krenuo ka njemu. Ipak, članovi stručnog štaba i igrači smirilii su strasti.

 

 

"Pevci" su došli do remija protiv "plavaca" došli u 96. minutu kada je Hari Kejn savladao Eduarda Mendija, a po poslednjem sudijskom zvižduku usledio je novi haos. 

Tomas i Antonio su se pozdravili, ali tada su jedan drugog povuli jako za ruku i situacija je eskalirala.

 

 

Ponovo su uskočili akteri meča, a glavni arbitar Entoni Tejlor pokazao je obojici crveni karton, a ostaje pitanje koliko će utakmica pauze dobiti od strane Fudbalskog saveza Engleske. 

Kada govorimo o samom susretu, osim pomenutog Kejna, za Totenhem je pogodio i Hojbjerg u 68. minutu, dok su se za Čelsi radovali Kulibali u 19. i Džejms u 77. minutu.

Posle utakmice prvi se oglasio Tomas Tuhel, trener domaćina...

- Kad se rukujete, mislio sam da treba da se gledamo u oči. Očigledno smo imali različita mišljenja po tom pitanju, zato je bilo tako burno. Bio je srećan kada je Totenhem izjednačio i sve to poprimilo ovo razmere - rekao je Tuhel i dodao:

- Komentari su sad nepotrebni. Bilo je napeto. Ovo je Premijer liga. Mi smo emotivni treneri. 

Nemac je digao glas i protiv glavnog arbitra Entonija Tejlora zbog suđenja.

- Još jedna slaba odluka sudija, na našu štetu. Moram da kažem da su oba gola Totenhema morala da budu poništena. Samo jedan tim je zaslužio pobedu, a to smo bili mi. Žao mi je momaka jer nisu dobili ono što su zaslužili - rekao je Tomas i dodao:

- Uporedio bih to sa igračima koji krenu u tuču, ali ne bude ništa. Nije potrebno izvinjavanje, ovo je Premijer liga. Obojica smo se danas borili za svoje timove i niko nije uvređen, nismo se potukli, niko nije povređen. Meni to nije ništa specijalno. Proključalo je u trenutku, ali ništa loše. Dešava se. Blizu smo jedni drugih, meč pun tenzije. Samo je buknulo, ništa naročito.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa derbija Londona

Antonio Konte, trener Totenhema ima je replike na reči kolege...

- Znate dobro da ja nikada, nikada ne govorim o sudijskoj odluci, ali kada vidim da se drugi ponašaju ovako to me čini pomalo ljutim. Ponavljam, ne želim da komentarišem sudiju, ali nikada, nikada nisam dao komentar o suđenju u Engleskoj - rekao je Konte.

O incident i “rukovanju” posle meča je nije hteo da doliva ulje na vatru.

- Niko nikoga nije vređao, niko nije povređen. Nismo se tukli pesnicama. Za mene, ovo nije bilo ništa strašno. Proključao je, zagrejalo se, ali ništa loše nije bilo, ovo je deo igre. Obojica smo se borili za naše timove i to se dešava. Bio je to uzbudljiv meč, pa smo i nas dvojica proključali.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa derbija Londona

Italijan se na kraju i našalio...

- Mislim da smo uživali obojica u ovome. Sledeći put ćemo obratiti više pažnje i nećemo se rukovati, a rešićemo problem.

Kao što smo već napisali, obojica su dobili crveni karton, a postoji i mogućnost da naknadno budu sankcionisani.

- Bilo bi šteta da zbog ove situacije propustimo sledeću utakmicu. Sigurno postoji video snimak da se pogleda još jednom šta se desilo. Sigurno da nisam pacifista. Ako vidim agresivnost onda je moj odgovor agresivnost, sigurno - smatra Antonio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa derbija Londona

Kada se činilo da se situacija smirila, trener Totenhena na instastoriju objavio je snimak proslave Tomasa Tuhela kod drugog kola Čelsija, kada je imao trk duž aut linije gde je stajao Antonio Konte.

Nemac je projurio pored Italijana koji ga nije video pošto je spustio glavu.

Republika

Foto: instagram.com/antonioconte

Poruka Antonija Kontea

Sreća što te nisam video... bilo bi zasluženo da sam te sapleo - napisao je Konte uz smajlije koji plaču od smeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading