Bukari nije jedini: Još dva Zvezdina fudbalera u 21. veku su upisala evropski het-trik! Koji vam je najdraži? (ANKETA)

Autor:

Sport

04.08.2022

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre Pjunika, pojedinci u dresu šampiona Srbije su sa po tri gola ispratili Dinamo Tbilisi i Europu.

Bukari nije jedini: Još dva Zvezdina fudbalera u 21. veku su upisala evropski het-trik! Koji vam je najdraži? (ANKETA)

Foto: Starsport

Osman Bukari

Crvena zvezda je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedila Pjunik sa 5:0 na svom terenu, a apsolutni heroj crveno-belih bio je Osman Bukari.

Reprezentativac Gane je postigao het-trik, a upisao je i asistenciju kada je proigrao Kingsa Kangvu za drugi gol prvaka Srbije.

Tri pogotka koja je Bukari postigao protiv Jermena, naterala su nas da istražimo koji još igrači Crvene zvezde su u 21. veku postigli het-trik na evropskim utakmicama.

Ima ih dvojica, a u pitanju su Dejan Lekić i El Fardu Ben.

Zajedničke stvari za het-trikove Lekića, Bena i Bukarija su da su se sva tri dogodila na "Marakani" i da je Zvezda u te tri utakmice po pet puta tresla mrežu protivnika.

Prvi evropski het-trik u ovom veku za crveno-bele bio je delo Dejana Lekića koji je 6. avgusta 2009. godine u legendarnoj utakmici protiv Dinama iz Tbilisija dao tri gola i jedan autogol.

Taj meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope završen je pobedom Zvezde od 5:2, što je posle poraza u Gruziji rezultatom 2:0 bilo dovoljno za prolazak u narednu fazu.

Utakmica u kišnom Beogradu je počela na najgori mogući način za ekipu Vladimira Petrovića Pižona, pošto je Lekić već u drugom minutu zatresao mrežu svog tima. Nadu crveno-belima je vratio Slavko Perović u 17. minutu, ali je Mate Vatsadze u 24. ponovo doveo u vođstvo Gruzine.

Međutim, tada je na scenu stupio Dejan Lekić! Centarfor Crvene zvezde je u 26. minutu odlično reagovao na oštar centaršut Perovića i loptu je sa peterca poslao u gol za izjednačenje. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena je Lekić ponovo zatresao režu, kada je na dubinsku loptu Nikole Lazetića glavom matirao golmana gostiju.

Brazilac Mendeš Kadu je u 76. minutu doveo Zvezdu na korak od velikog preokreta pogotkom iz penala, a gol vredan plasmana u naredno kolo je postigao Lekić dva minuta pre kraja, glavom posle centaršuta "Gume" Bogdanovića.

Delije su na novi evropski het-trik čekali 11 leta, odnosno do 18. avgusta 2020. godine. Tada je El Fardu Ben dao tri gola u trijumfu od 5:0 nad gibraltarskom Europom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvenoj zvezdi je tada trebalo više od pola sata da načne nejakog rivala, a to je u 35. minutu učinio El Fardu Ben, kada se najbolje snašao u gužvi u petercu nakon jednog kornera.

Reprezentativac Komorskih Ostrva je potom minut pre odlaska na odmor duplirao prednost crveno-belih sjajnom reakcijom posle ošeg šuta Miloša Degeneka, a het-trik je kompletirao u 52. minutu utakmice kada je sa peterca realizovao dobar pas Srđana Spiridonovića.

Do kraja meča je dva gola dao i Mirko Ivanić koji je dotukao tadašnjeg prvaka Gibraltara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading