OBJAVLJENO SVE DO POSLEDNJEG EVRA: Partizanov GUBITAK od 30 MILIONA!

Autor:

Sport

09.09.2021

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvanuo je danas izveštaj nezavisnog revizora objavljen na Agenciji za privredne registre kojom se utvrđuje tačno finansijsko stanje fudbalskog kluba Partizan.

Republika

Foto: Starsport

Crni dani za Partizan

Podsetimo se, Partizan je poslednji dan prošle godine, dočekao je sa kumuliranim gubitkom od 3.4430.853.000 dinara, što u evrima iznosi 29.268.187 evra!

Nezavisni revizor je evidentirao i da su predstavnici Partizana iskazali i neto gubitak u 2020. godini u iznosu od 753.626.000 dinara, ili 6,41 milion evra!

- Klub je u toku 2019. godine zaključio sporazum o odlaganju plaćanja poreskog duga na 36 mesečnih rata, po osnovu koga prva rata dospeva u martu 2021. Partizan je ustupio buduća potraživanja po osnovu sponzorstva, takođe, ima založena buduća potraživanja po osnovu sponzorstva za kredit kod banke. Klub u 2021. kasni u izmirenju dospelih rata po osnovu kredita - navedeno je u pomenutom dokumentu.

Revizor jasno upozorava, uzimajući u obzir negativne efekte uslovljene pandemijom, na materijalno značajne neizvesnosti „koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost kluba da redovno izmiruje obaveze i posluje sa načelom stalnosti“.

Izlaz iz nimalo jednostavne situacije, rukovodstvo Partizana nudi u nekoliko stavki:

- Klub sa određenim sponzorima ima zaključene anekse ugovora o sponzorstvu za naredne godine. U skladu sa strategijom razvoja planirano je povećanje prihoda od markentiških aktivnosti na bazi uspostavljanja saradnje sa novim sponzorima, povećanje prihode od prodaje prava na registraciju igrača i kao rezultat investiranja u fudbalere i njihove dalje prodaje.

Republika

Foto: Starsport

 

Nezavisni revizor izneo je i konkretno mišljenje da ponuđena rešenja treba prihvatiti sa rezervom.

- Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od planiranih akcija rukovodstva.

Treba napomenuti i to da je Partizan dve poslednje sezone završio bez trofeja, takođe je i odavno skrajnut sa velike scene, od 2017. nije osvojio titulu.

U pogrešnim potezima sportskog sektora valja tražiti i uzroke nedostatka prihoda i ogromnog gubitka poslednjih godina. 

- Ukupan iznos potencijalnih obaveza po osnovu sudskih sporova, koji se vode protiv kluba, iznosi 49.566.000 dinara. Pored navedenog, protiv kluba se vodi 46 prekršajnih postupaka, sa propisanom kaznom od 60.000 do dva miliona dinara. Konačan ishod sporova nije trenutno moguće predvideti, ali rukovodstvo veruje da i ukoliko se ne reše u korist kluba, neće imati značajne gubitke - napisano je u izveštaju revizora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Duksi

09.09.2021 14:10

Mnogo im veliki platni spisak. Javni i tajni.

Емил

09.09.2021 18:22

Ова двојица су ту да нас угасе.Срамота за клуб да нас ова двојица незналица воде.Они нису маче с прага шутнули,еј 30 милиона евра у минусу,па зашто их не ухапсе,а можда су ту са намером да направе још коју десетину евра минуса.

Luiggi

09.09.2021 18:33

Sve kilavko do kilavka od Terzića pa do Vuletića