STRANAC DAO BESKUĆNIKU 11.000 DINARA: Ovaj otišao do diskonta pića, pa izašao sa dve PUNE KESE, ali ono što je bilo u njima ŠOKIRALO JE CEO GRAD

Autor:

Razonoda

15.09.2023

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je posmatrao šta će čovek da uradi sa njegovim novcem, momku se svašta vrtelo po glavi. Početnau razočaranost time šta je beskućnik uradio s parama, za tili čas je zamenio daleko drugačiji osećaj

STRANAC DAO BESKUĆNIKU 11.000 DINARA: Ovaj otišao do diskonta pića, pa izašao sa dve PUNE KESE, ali ono što je bilo u njima ŠOKIRALO JE CEO GRAD

Foto: pixabay

TikToker po imenu Džoš stajao je na raskrsnici u američkom gradiću Euklidu, Ohajo, kada je primetio jednog beskućnika kako stoji kraj znaka.

Čovek mu nije delovao kao neko ko je celog života bio klošar. Naprotiv. Ali videlo se da živi na ulici. Prišao mu je i postavio mu je dva pitanja. Posle njih mu je jednim gestom promenio život.

Džoš je prvo upitao beskućnika Tomasa šta mu se dogodilo. Po načinu njegovih odgovora i zaključku da je očito reč o školovanom i obrazovanom muškarcu, shvatio je da čovek prošao kroz Golgotu.

Potom ga je pitao da li je gladan, a onda je dobio odgovor od Tomasa da jeste, ali da ima još gladnih ljudi u svetu, tako da nema prava da se buni.

Džoš mu je potom dao 100 dolara (11.000 dinara) iz džepa i zamolio ga je da mu ne vraća. Okrenuo mu je leđa i otišao je u kola. Tomas nije ni znao da će ga Džoš potom pratiti da vidi šta će beskućnik uraditi s novcem.

Tomas se tresao od sreće, proveravao je na suncu da li je novac pravi, a onda je krenuo da pešači i pešači. I tako jedno dva kilometra dok nije došao do diskonta pića.

U njemu se zadržao desetak minuta, posle čega je izašao napolje sa dve velike kese u kojima je bilo puno pića. Džoš se razočarao.

- Mislio sam da će novac utrošiti na pametniji način od toga da se napija - rekao je.

Međutim, grdno se prevario.

Republika

Foto: youtube.com/joshpalerin

Trenutak kada Džoš Tomasu prvi put daje 100 dolara

Tomas je potom išao od ćoška do ćoška gradića tražeći ljude sa istom mukom. Kako bi našao nekoga, tako bi iz kese vadio flaše vode (a ne alkohola) i sendviče. Mleko. Keks. Svašta je bilo u dve kese.

- Zameneo sam. Prvo sam mislio da poznaje te druge beskućnike, a onda sam video po njihovim reakcijama da ih je prvi put video u životu. Prišao sam mu predveče da ga pitam zašto je sve to uradio - rekao je Džoš na TikToku.

Tomas je slegao ramenima i prvo je dugo ćutao i uzdisao.

- Nisam jedini koji je na ulici. Svakom bi značio i dolar pažnje. Morao sam da olakšam i drugima dan, kao što ste vi meni - rekao mu je Tomas dok je davao sendvič devojčici na ulici koja takođe nije imala krov nad glavom.

Džoš je otišao u auto da se smiri. Rekao je da tog dana ceo grad pričao o beskućniku koji drugima deli vodu i hranu.

Džoš je zaplakao, ganut reakcijom na svoj gest, pa se vratio do Tomasa da mu da još 100 dolara.

- Nemam puno novca, ali znam da mi često ide na gluposti. Ovako sada znam da će biti u rukama čoveka koji zna šta će s parama. Ne odbijajte me ni sada. Pozdrav - rekao je Džoš beskućniku koji ga je molio da mu ne daje ponovo novac.

Ispostavilo se da je Tomas živeo sa roditeljima sve dok mu se majka nije razbolela i potom preminula od raka.

Potom mu se očuh razboleo, te je sav novac od plata davao na njegovo lečenje. Kada ga je i on zauvek napustio, Tomas više nije mogao da plaća osnovne dažbine i kuću i završio je na ulici na kojoj je gotovo godinu dana.

Priča se, prema pisanju portala Goalcast dogodila pre devet godina. Tomas je danas čovek koji živi u motelu. Nije na ulici. Ima stabilan posao i partnerku.

Džoš ga je dva meseca posle susreta u Euklidu ponovo viđao i nekoliko puta mu je dao po 100 dolara. Tomas nije bacao pare, već je odlučio da se upristoji, iznajmi sobu u motelu i pronađe posao.

Džoš ga je i kasnije obilazio i Tomas je uvek pokušavao da mu vrati sav novac, ali mladić nikada nije hteo ni da čuje za to.

- Dođe mi da više ne dolazim u ovaj grad da me ne bi jurio da mi vraća pare. Drago mi je što je toliko odgovoran i ozbiljan čovek, ali ne treba da mi vraća novac. Još mi je draže što ga je utrošio da povrati dostojanstvo - istakao je Džoš na kraju priče koju je ovih dana ponovo objavio na TikToku iako se dogodila 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading