ILI ĆE VAS GLEDATI POPREKO ILI IGNORISATI: Ovo su 10 NAJMANJE prijateljskih zemalja sveta, u vodeću Srbi MASOVNO IDU!

Autor:

Razonoda

12.10.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje zemlje čiji se stanovnici jednostavno ne snalaze sa turistima. Ili neće. Biće da se radi o kombinaciji nekoliko faktora zbog čega putnicima i pored svih lepota na licu mesta jednostavno i nije nešto prijatno da tu borave

ILI ĆE VAS GLEDATI POPREKO ILI IGNORISATI: Ovo su 10 NAJMANJE prijateljskih zemalja sveta, u vodeću Srbi MASOVNO IDU!

Foto: pixabay.com

Ne možete u svakoj zemlji sveta da se osećate dobrodošli kao što ste u Portugalu, na Islandu, u Argentini ili Senegalu.

Neće vas svuda meštani povući za rukav i pozvati na čaj ili piće kao što to čine u Omanu, Maroku, na Kipru ili na Tajlandu.

Postoje zemlje čiji se stanovnici jednostavno ne snalaze sa turistima. Ili neće. Biće da se radi o kombinaciji nekoliko faktora zbog čega putnicima i pored svih lepota na licu mesta jednostavno i nije nešto prijatno da tu borave.

Nekoliko vodećih turističkih portala sveta poput Travel Pulse, The Travel, Rough Guides ili Go.com objavili su svoje liste najmanje prijateljskih zemalja sveta.

Da ne bismo prenosili sve od svakoga, sumirali smo 10 najčešće spomenutih zemalja koje su po njima manje prijatnije za turiste od ostalih.

10. VENECUELA

Mnogo godina su nepristupačni žitelji ove zemlje jer su pre svega iz političkih razloga izolovani. Proći će sigurno još vremena dok se ne “otkrave” i počnu da se navikavaju da su i oni dobrodošli u svet, ali i svet kod njih.

Republika

Foto: pixabay.com

 

9. NORVEŠKA

Teško je reći šta je u pitanju kod ove države, budući da su Finci, Šveđani i Islanđani u komšiluku recimo daleko pristupačniji u komunikaciji od Norvežana. Deluje da su se pre opredelili za devizu “gledamo svoja posla” nego “dobrodošli, šta pijete?”.

8. TURKMENISTAN

Uz Severnu Koreju verovatno najizolovanija država sveta u kojoj predsednik narodu diktira kako će se nazivati meseci u godini i u kojoj glavni grad mora da bude sav u belom.

Recimo da u ovu zemlju ne dođe više od 1.000 turista godišnje, tako da je jasno kao dan zašto i običan narod ne zna kako da se postavi prema njima.

7. KUVAJT

Na ovu zemlju mnogi u svetu se žale ali pre svega iz poslovno-boravišnih razloga. Ljudi nisu toliki problem koliko standard i pravila života u Kuvajtu. Samim tim, ako se u startu prvi dan čovek po sletanju ne uklopi u to, najverovatnije će tamo biti poput duha.

6. RUSIJA

I pre rata u Ukrajini, Rusi su u celom svetu iz mnogo drugih razloga bili uglavnom na lošem glasu tako da je problem dolaska u ovu zemlju pre svega problem onoga ko dolazi sa predrasudama.

Rusi su bili i ostali narod koji ima svoju priču. Ako se uklopiš u nju, završićeš s meštanima za stolom, a ako ne – jednostavno ih ne interesuješ previše. Što i nije tako loše za one turiste koji putuju na svoju ruku i ne žele preteran kontakt sa lokalnim stanovništvom.

5. ČAD

Najveći problem kod ove afričke zemlje su procedure ulaska u nju, ali i lokalni ratovi bandi. Često su u ČAD-u neki sukobi, pa turistima niko nigde ne preporučuje da ide tamo. Oni najhrabriji zateći će prilično uništenu zemlju sa jednako depresivnim narodom koji ne zna kako da reši svoje muke.

Republika

Foto: pixabay.com

 

4. LETONIJA

Sve tri baltičke zemlje (Litvanija i Estonija) su na malo lošijem glasu u Evropi kada je reč o gostoprimstvu i kontaktu sa meštanima, ali se nekako za Letonce uvek ističe da su najmanje pristupačni. Turisti na Trip Advisor sajtu pišu da su teški, ljuti, nekomunikativni i jednostavno često neprijatni prema strancima.

3. BUGARSKA

Turisti za Bugare kažu da ne moraju ništa da im kažu, koliko se iz daljine vidi da nisu previše dobrodošli. Za Bugare pomenuti sajtovi s početka priče ističu da govorom tela pokazuju da ih stranci ne zanimaju, kao ni kontakt s njima. Štaviše, kao da se i plaše razgovora s njima. Izuzetak su letovališta i zimska odmarališta gde vlada surovi profesionalizam, samim tim i trud domaćina da se tamo osećate bolje.

2. DANSKA

Danci uvek gledaju samo svoja posla i po gradovima se druže isključivo među sobom. Nisu neprijatni prema turistima koliko ih ignorišu. Zbog dobrog standarda nije im potrebno da im se dodvoravaju niti im je važno šta se u svetu piše o njima. Oni su zadovoljni svojim životima i to je to.

1. ŠVAJCARSKA

Verovatno najnepristupačnija država sveta. Turisti se godinama unazad žale na “hladnu proračunatost” poslovično robotski nastrojenih Švajcaraca. Gde god da se nađete na ulici ili u nekom objektu, teško ćete naići na toplu reč domaćina ili bilo kakav vid srdačnosti.

Oni su jednostavno vaspitani na hladan i spartanski način, empatiju zaobilaze u širokom luku, pa shodno tome, jedino čemu tamo možete da se divite su predeli i čistoća gradova. Cenama sigurno ne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading