MASK PRECRTAO POJAM “TVIT” I POKIDAO SVE VEZE SA PROŠLOŠĆU: Evo kako ćemo SADA govoriti kada nešto objavimo

Autor:

Razonoda

15.09.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upinjuči se da na sve moguće i nemoguće načine demonstrira svetu novu sliku platforme X, vlasnik nekadašnjeg Tvitera je odlučio čak i da nam menja govor

MASK PRECRTAO POJAM “TVIT” I POKIDAO SVE VEZE SA PROŠLOŠĆU: Evo kako ćemo SADA govoriti kada nešto objavimo

Foto: Tanjug/AP

Twitter odavno ne postoji, ali od ove nedelje je na platformi X (bivši Twitter) indirektno zabranjeno i da se pisanje objave naziva “tweetom”.

Korisnici će od 29. septembra biti obavešteni o novim uslovima korišćenja mreže X, među kojima je najveća promena preimenovanje “tweeta” u “post”.

Samim tim, i “retweet” će se nazivati “repostom”. Na taj način vlasnik platforme X Ilon Mask odlučio je da prekine svaku vezu sa prošlošću.

Iako mnoge URL adrese u uslovima još uvek sadrže pojam "Twitter", postoje naznake da će kompanija X u potpunosti preći na URL adrese koje sadrže samo njeno ime.

Za sada smo i dalje svedoci preusmeravanja domena X.com na twitter.com. Interesantno je da se više ne spominje ni aplikacija Periscope koja služi za livestream što je Twitter ugasio 2021. godine.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Što se prava korisnika tiče za ubuduće, i tu postoji jedna važna promena. Ona se odnosi na njihovo pravo na kolektivne tužbe.

Inače Ilon Mask nije srećan ni zbog web scrapinga koji predstavlja izvlačenje podataka sa web stanica u lokalne baze podataka ili tabele.

Za kraj - X će od 29. septembra proširiti obim podataka koje prikuplja od korisnika, o čemu smo već pisali. To se odnosi na biometrijske informacije i radnu istoriju korisnika.

Nije poznato da li će Ilon Mask od korisnika X-a ubuduće zaista zahtevati da na profil kače i stepen svoje stručne spreme, odnosno radno iskustvo ili ne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading