KUĆNI POSLOVI KOJI SU GUBLJENJE VREMENA: Slobodno ih preskočite pa umesto toga uradite SLEDEĆE i mnogo sebi olakšajte

Autor: N.J.

Lifestyle

11.10.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kućni poslovi su neizbežni i nužni za održavanje doma, ali neki se mogu činiti kao gubljenje vremena.

KUĆNI POSLOVI KOJI SU GUBLJENJE VREMENA: Slobodno ih preskočite pa umesto toga uradite SLEDEĆE i mnogo sebi olakšajte

Foto: shutterstock

Sigurno razmišljate kako neki kućni poslovi mogu biti gubljenje vremena. Zapravo mogu. Uzaludno trošenje vremena nikome ne ide u prilog tako da mislite o tome kada samo odlučite da čistite ono što je već čisto, jer je to prvi znak bespotrebnog trošenja vremena. Ipak, ne treba ići ni u drugu krajnost i zapustiti kuću odnosno mesto gde svakodnevno boravite, a koje mora biti uredno.

Evo nekoliko kućnih poslova koji se ponekad percipiraju kao takvi:

Beskrajno slaganje stvari: Vađenje garderobe iz ormana, svakodnevno je beskonačan proces. Naručito kada iz iste gomile vadite stvari i oblačite ih svaki dan. Umesto toga, potrudite se da budete uredniji i smanjite sebi posao.

Foto: Shutterstok

Kako uštedeti vreme na slaganju odeće

Pranje sudova: Naglašavamo da pranje sudova nije posao koji bilo ko može izbeći, ali od prve ušteđevine kupite mašinu za sudove. Ubrzo ćete shvatiti zašto.

Peglanje odeće: Umesto mukotrpnog izvlačnja pegle i daske za peglanje, da biste uštedeli vreme iskoristite peglu za vertikalno peglanje. Znatno ćete skratiti potrošeno vreme za kućne poslove.

Sortiranje pošte: Pametnim organizatorima skratite vreme za sortiranje pošte i drugih dokumenata.

Čišćenje frižidera: Redovno čišćenje i bacanje proizvoda kojima je istekao rok može biti mnogo pametnije nego da čekate čuvenu "generalku".

Foto: Shutterstock

Čišćenje frižidera sa spoljašnje strane

Važno je napomenuti da, iako se neki od ovih poslova mogu percipirati kao gubljenje vremena, održavanje čistog i urednog doma unapređuje kvalitet života. Korisno je organizovati se, stvarati planove i raspored za obavljanje kućnih poslova kako biste ih učinili manje dosadnim i efikasnijim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading