MASNE TIGANJE NIKAKO NEMOJTE PRATI VRELOM VODOM: Razlog je ŠOKANTAN, domaćice ovo moraju znati!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.09.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne perite masne sudove vrelom vodom jer će vam to uništiti odvode.

MASNE TIGANJE NIKAKO NEMOJTE PRATI VRELOM VODOM: Razlog je ŠOKANTAN, domaćice ovo moraju znati!

Foto: Pixabay

Čišćenje odvoda je zasigurno nešto što ne želite da doživite. Da biste izbegli mučno saniranje štete, znate kako se kaže "bolje sprečiti nego lečiti". Vodite računa o svojim odvodima prvenstveno tako što nećete sipati masnoću u njih, a potom i na druge načine. Redovno koristite moćnu i dobro poznatu kombinaciju sode bikrbone i sirćeta koja čisti odvode i uklanja neprijatne mirise.

Takođe, potrebno je da vodite računa i o načinu čišćenja masnih posuda, poput tiganja i drugog posuđa. Mnogi misle da ako isto potope u vrelu vodu, ili peru direktno u sudoperi vrelom vodom da će to očistiti tiganj. Verovatno hoće, ali potencijalna šteta mogla bi biti vidljiva.

Foto: Shutterstock

Masno posuđe

Kombinacija masnoće i vrele vode može uništiti odvode, piše "Lifesavvy". Najbolje je da salvetom pokupite višak pre nego što samu masnu posudu stavite u sudoperu.

Sa druge strane, hladna voda pretvoriće masnoću u čvrsto stanje zbog čega će biti možda malo lakše da je očistite. Kada ti komadići masti koji su se stegli odu u odvod, gravitacija i voda odradiće svoj posao i ona će sa lakoćom proći kroz cevi.

Zato, bolje je koristiti hladnu vodu za pranje sudova, prenosi "Krstarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading