DEVOJCI SU OVO PRONAŠLI U BUBREGU, A SVE ZBOG JEDNE NAVIKE KOJU MNOGI IMAJU: Lekari se ZGRANULI kada su stigli rezultati!

Autor: M.O.

Lifestyle

13.02.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako to izbegavate, spremite se na posledice.

DEVOJCI SU OVO PRONAŠLI U BUBREGU, A SVE ZBOG JEDNE NAVIKE KOJU MNOGI IMAJU: Lekari se ZGRANULI kada su stigli rezultati!

Foto: shutterstock

Dvadesetogodišnja Sjao Ju je danima imala visoku temeraturu, koju nije mogla nikako da obori. To je zabrinulo lekare, te su joj odmah uradili analizu krvi, koja je pokazala nepravilnosti. 

Šokantni rezultati CT skenera
 

Nakon što su rezultati stigli, ustanovljeno je da pacijentkinja ima čak minimalno 300 kamenčića u svom desnom bubregu. Ova dijagnoza je bila pravo zaprepašćenje među svim medicinskim osobljem. 

Republika

Foto: shutterstock

Bubrezi vrše veliku funkciju u organizmu, bez dovoljne hidratacije sve je u opasnosti

Nakon što je pacijentkinja prvo dobila terapiju antibioticima, lekari su odlučili da sprovedu minimalno invazivnu operaciju kako bi izvukli kamenje iz bubrega. Veličina kamenčića je varirala između pet milimetara i čak dva centimetra, što je dodatno otežalo njihovo uklanjanje.

Šta je uzrok?

 

Iako postoji više faktora koji mogu dovesti do stvaranja kamenja u bubregu, u ovom slučaju je utvrđeno da je pacijentkinja patila od hronične dehidracije. Konzumiranje slatkih napitaka umesto vode dovelo je do koncentrisanja urina i formiranja kamenja od minerala. Ovo je važno upozorenje koje ističu lokalni urolozi, pozivajući građane da redovno konzumiraju dovoljno vode kako bi sprečili slične probleme, prenosi "Stil Kurir". 

Slučaj pacijentkinje Sjao Ju je izazvao pažnju javnosti i svih medicinskih radnika zbog svoje neobičajnosti. Svi znamo da je hidratacija veoma važna za naš organizam, a sada se apeluje jer je potvrđeno da dehidratacija može izazvati ovoliki broj formiranja kamenja.

 BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading