DA LI SPAVATE SA UPALJENIM GREJANJEM? Ovo SAZNANJE će vas zaprepastiti - evo zbog čega je to FATALNA GREŠKA za zdravlje

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je da proverite da li vam je grejanje isključeno kada idete da spavate.

DA LI SPAVATE SA UPALJENIM GREJANJEM? Ovo SAZNANJE će vas zaprepastiti - evo zbog čega je to FATALNA GREŠKA za zdravlje

Foto: shutterstock

Žena spava

Nema boljeg osećaja od toga kada ste umorni i hladno vam je, a onda legnete u toplu sobu dok kiša udara o prozore. Ipak, stručnjaci ističu da nije dobro jer može da izazove probleme sa kožom i kosom, iscrpi energiju i može čak da stvori i buđ na zidovima.

Stručnjaci BestHeating-a udružili su se sa stručnjacima za negu kose Neal & Vølf kako bi objasnili zašto bi trebalo da izbegavate spavanje u izuzetno toploj prostoriji - i umesto toga koristite druge metode grejanja.

Potrošena energija

Osim ako ne želite visok račun za struju, najbolje je da isključite centralno grejanje pre nego što krenete na spavanje, piše "Miror".

Džes Stil, stručnjak za tehnologiju grejanja u BestHeatingu, rekao je:

- Najbolji način da se zagrejete noću, a da ne ostavljate uključeno centralno grejanje je da uključite radijatore nekoliko sati uveče, a zatim podesite tajmer tako da se grejanje uključi sat vremena pre nego što planirate da se probudite. Na taj način ne morate potpuno da isključite grejanje i vaš kotao neće morati da radi toliko da bi ga ponovo uključio.

Foto: Shutterstock

Stručnjaci kažu da ne treba da spavate sa upaljenim grejanjem

Buđ na zidovima

Još jedan efekat ostavljanja grejanja na visokoj temperaturi preko noći je da to može da šteti vašem zdravlju i domu.

- Uključiti grejanje na kratko vreme je dobra ideja da sprečite rast buđi, posebno ujutru, ali ako ga ostavite uključeno celu noć, to može dovesti do toga da topliji vazduh zarobi i zadrži višak vlage. Kada topli vazduh dođe u kontakt sa ledeno hladnim prozorima, to može izazvati kondenzaciju na prozorima koja se zatim razvija - dodaju.

Suva, oštećena kosa i koža

Laura Eliot, glavni stilista i edukator u Neal & Vølf kaže:

- Provođenje mnogo vremena u okruženju sa centralnim grejanjem može učiniti više štete nego koristi kosi. Tokom zimskog perioda, kosa može postati suva, što čini da izgleda i oseća se krho, ispucali vrhovi postali su redovna pojava, a za sve se može okriviti centralno grejanje. Da bismo se borili protiv ovih problema i transformisali dosadnu kosu, prvo bih preporučila povećanje upotrebe tretmana za stilizovanje jer će to pomoći da se vrati malo živosti istoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading