SPAVANJE NA OVAKVOM DUŠEKU JE PAKAO - STRADAJU ORGANI: Lekar Dunjić upozorava na ŠTETNE materijale koji nas postepeno TRUJU!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju na kakvim materijalima spavate.

SPAVANJE NA OVAKVOM DUŠEKU JE PAKAO - STRADAJU ORGANI: Lekar Dunjić upozorava na ŠTETNE materijale koji nas postepeno TRUJU!

Foto: shutterstock, youtube/printscreen/PRVA

Svima je već odavno jasno da oko nas postoje razni materijali koji pojačavaju značenje i štete našem zdravlju. 

Provodimo veliki deo života u krevetu, izležavanjem, spavanje. Kupujemo skupe jastuke i dušeke, a ne znamo koliko mogu da nam škode. 

Doktor integrativne medicine dr Slobodan Dunjić je pričao u emisiji "Uranak" o štetnom dejstvu običnih stvari iz kuće, a mogu da nam utiču na krvne sudove, druge organe, i tako nam prave problem. 

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/PRVA TV

Doktor Dunjić tvrdi da je veoma bitno na kakvom dušeku spavamo

 

- Vuna je najjeftinija i najkvalitetnija, mi smo radili ispitivanja sa timom elektroinženjera, recimo vuneni ćilim smanjuje zračenje! Vuna, pamuk i sto odsto silikonska vlakna su jedina za preporuku, ne stvaraju elektricitet, svi drugi materijali imaju dodatne stvari koje su kao antene, ako se izvori zračenja nalaze u blizini, pa mi smo kao na roštilju - rekao je on i opisao kumulativne posledice takvog stanja.

Mnogi ljudi piju vitamine, treniraju, hrane se zdravo, a ne shvataju šta je glavni izvor njihovog lošeg zdravstvenog stanja. 

Republika

Foto: Shutterstock

Postoje materijali koji su štetni za naše zdravlje

 

- Ne možete da pijete vitamine i onda da legnete na dušek koji znači. Imunitet na ćelijskom nivou strada od toga. Okruženje i ishrana moraju biti adekvatni, kao i pravilno spavanje. Moramo da legnemo do 23h, tada se luči melatonin, vi ako legnete u jedan noću bićete nervozni i neupotrebljivi. Naš organizam je 70 odsto voda, ako ne pijemo dovoljno vode, naš organizam umire. Nekada me pitaju šta da rade da ostanu mladi i lepi, odmah kažem, pijte vodu. Nova su kola, ali menjamo filtere pa motor duže traje. Pa i mi ne možemo duže da živimo ako ne čistimo jetru i bubrege. Čak i post i odricanje od mesa, mleka, glutena ili šećera, i to radi neku vrstu detoksikacije. Tada naš organizam može normalno da radi - rekao je on.

Suplementacija na svoju ruku se nikako ne preporučuje, jer nije pitanje samo koji vitamin biste mogli da dodate, već koji vam nedostaje i zašto. Odgovor je u načinu na koji ih organizam troši.

- Mi određujemo koji vitamin vi najviše trošite, i onda se određuje koji da uzimate, doziramo na par nedelja ili meseci. Ne treba pacijenta dovesti ni do zapušenja jetre. Meni su i vrhunski sportisti pacijenti, i njima preporučujem detoksikaciju jetre. Manje pesticida moramo da unosimo, čovek je svaštojed, hrana koja nije u sezoni će biti puna pesticida. Izbacite mobilni iz spavaće sobe, Legnemo umorni i ustanemo još umorniji, naše žlezde i mozak rade cele noći, i dobijamo hronični umor. Kumulativni. On će nas pogoditi tek za tri ili pet godina - rekao je on.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BreDragan

28.01.2024 20:56

Postoji institucija koja se službeno bavi ovakvim proizvodima: Република Србија Министарство унутрашње и спољне трговине. Znači prijavite njima da zabrane i povuku štetne proizvode sa tržišta. Prestanite da zamajavate i plašite narod zarad političke karijere. Nestorović je jedan koji je prošao, ostali neće ma koliko se ugledali na njega.