REŠITE SE GLAVOBOLJE ZA 15 SEKUNDI BEZ LEKOVA: Terapeut pokazao TRIK koji mu uvek uspeva - sigurno ne znate ovu caku! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Efikasno se rešite bola u glavi.

REŠITE SE GLAVOBOLJE ZA 15 SEKUNDI BEZ LEKOVA: Terapeut pokazao TRIK koji mu uvek uspeva - sigurno ne znate ovu caku! (VIDEO)

Foto: Instagram/jamesmoorewellness

Mnogi imaju problema sa glavoboljom. Kod nekih je možda u pitanju hronična glavobolja, a kod drugih može biti posledica stresnog načina života, pritiska na poslu ili menstruacije kod žena. Terapuet Džejms Mur predlaže da probate sa akupresurom.

- Rešite svoje glavobolje sada! Nežan pritisak i toplina ruku pomaže da se smanji napetost u glavi povećavajući cirkulaciju krvi u tom području - napisao je on u okviru Instagram videa koji je objavio.

U videu je pokazao kako treba uraditi ovu vežbu. Ipak, u komentarima nije bilo onih koji su ovo isprobali, ali terapeut tvrdi da je potrebno samo 15 sekundi da otklonite bol.

Šta je akupresura?

Akupresura je vrsta masažne terapije u kojoj se ručnim pritiskom primenjuju određene tačke na telu. To je praksa tradicionalne kineske medicine koja je slična akupunkturi, osim što koristi pritisak vrhovima prstiju umesto igala.

Kaže da akupresura pomaže kod niza stanja, od mučnine preko glavobolje do bolova u mišićima. Stručnjaci ističu da se prednosti akupresure postižu korištenjem tačaka pritiska duž energetskih puteva u telu, kako bi se podstakao slobodan protok energije.

Kako deluje akupresura?

Smatra se da akupresura pomaže kod blokirane energije, iako ostaje neizvesno šta tačno akupresura radi. Neki misle da pritisak može uzrokovati oslobađanje endorfina. To su prirodne hemikalije u telu koje ublažavaju bol.

Drugi misle da pritisak može uticati na autonomni imuni sistem. Ovo je deo nervnog sistema koji kontroliše srce, probavu i disanje, piše "Very well health".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading