OPREZ! U SRBIJU STIGAO KINESKI BOTOKS KOJI MOŽE DA VAM UPROPASTI LICE: Dovolja je samo JEDNA bočica (FOTO)

Autor: Republika

Lifestyle

24.11.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko priželjkujete da ispeglate bore "preko noći", onda treba da se čuvate kineskog botoksa koji je stigao u Srbiju

OPREZ! U SRBIJU STIGAO KINESKI BOTOKS KOJI MOŽE DA VAM UPROPASTI LICE: Dovolja je samo JEDNA bočica (FOTO)

Foto: youtube.com/UCI Health

 

Već znamo kakve su posledice kozmetikih tretmana koje izvode nestručne osobe. Ovakav botoks može da izazove alergiju, jer je izuzetno šetan po vaše zdravlje.

Razlike u ceni ne treba da vam budu primamljive, jer je to već loš znak ako uvidite da je cena niska u odnosu na standardni kozmetični tretman.

Dr Nevenka Dokmanović objašnjava kako da prepoznate kineski botoks koji je stigao u Srbiju.

- Otesaly botoks koji se pojavio na crnom tržištu pre nekoliko godina i koji je, nažalost, u širokoj primeni, proizveden je u Kini. Bočica ne nosi nikakvu oznaku. Nije registrovan i krivično delo je upotrebiti ga.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE KINESKOG BOTOKSA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

Otesaly daje ozbiljne alergijske reakcije posle primene, što mogu da posvedoče mnoge kolege iz UC. I meni je malo dozlogrdilo da mi dolaze pacijenti koji su navodno imali alergiju na botoks, ali samo na Otesaly. Na originalni botoks (koji ja radim od 2003. godine), nikada nisam videla alergijsku reakciju - objašnjava doktorka Dokmanović.

JOŠ SLIKA POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

On je toliko visoko prečišćen, da deluje kao da je prazna bočica (za razliku od lažnog koji je pun nekakvog belog praha)."

Veoma je važno da ukoliko rešite da radite neku estetsku korekciju, onda odete u lekarsku ordinaciju. Sa druge strane, bitno je da otvore bočicu pred vama kako bistze imali uvid šta vam se stavlja na lice.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading