AKO OVAJ PREDMET DRŽITE U SPAVAĆOJ SOBI, možete da privučete nesreću, lošu energiju i preljubu: Pazite šta unosite u dom!

Autor:

Lifestyle

14.10.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što postoje detalji za koje se veruje da privlače radost i obilje, tako postoje i oni koji se tradicionalno vezuju za negativne događaje.

AKO OVAJ PREDMET DRŽITE U SPAVAĆOJ SOBI, možete da privučete nesreću, lošu energiju i preljubu: Pazite šta unosite u dom!

Foto: Shutterstock

Žena se nervira

Ljudi na svim meridijanima odvajkada su verovali da im pojedini predmeti donose sreću, a pojedini nesreću. Tako je u mnogim kulturama detelina sa četiri lista bila vesnik sreće, a slomljeno staklo vesnik nesreće.

Drevni Kinezi su na temelju verovanja osmislili feng šui, veštinu uređenja prostora. Iako nije svaki dom građen po pravilima feng šuija, Kinezi su osmislili i predmete koji mogu da „izleče“ prostor, odnosno da ublaže negativan uticaj loše osmišljenih arhitektonskih rešenja.

Ipak, jednog pravila su se slepo držali – u spavaću sobu nikad nisu unosili ogledala i tu praksu su zadržali do danas. Naime, stari Kinezi su verovali da ogledalo postavljeno naspram bračnog ležaja privlači lošu energiju, nesreću i preljubu. Takođe, bili su ubeđeni da „preslikavanje“ para koji leži u krevetu u njihov život dovodi treću, a neretko i četvrtu osobu, te da će se bračni partneri neminovno razići posle velikih ljubavnih patnji i bezuspešnih pokušaja da spasu brak.

Republika

Foto: pixabay.com

Vodite računa gde postavljate ogledalo

Stari Kinezi su smatrali da ogledalo umnožava sve što se nađe u njegovom odrazu, pa su tako izbegavali da ispred ogledala stavljaju prazne korpe, kao i staru odeću i obuću da ne bi privukli siromaštvo. Umesto toga, postavljali su saksije sa bujnim biljem okruglih listova, jer one po feng šuiju donose harmoniju i blagostanje i doprinose pozitivnoj energiji među ukućanima.

Ali, u današnje vreme prilikom uređivanja spavaće sobe mnogi parovi se opredeljuju da na spoljašnju stranu panel-ploča garderobera postave ogledala. Veruju da će na taj način prostorija dobiti na dubini i ekskluzivitetu.

Stručnjaci za feng šui smatraju da bi i u ovom slučaju feng šui „lekovi“ mogli da pomognu – premeštanje ogledala na unutrašnju stranu garderobera ili postavljanje mat folije preko ogledala. Iako na ovaj drugi način ogledalo gubi primarnu funkciju, smatra se da onemogućavanjem odraza para on neće biti u riziku od čestih svađa, preljube i razvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading