ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE: Sa kajmakom i slaninom, Raša dao najbolju preporuku za jelo!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idealan predlog za današnji ručak.

ZLATIBORSKE ZAPEČENE MAKARONE: Sa kajmakom i slaninom, Raša dao najbolju preporuku za jelo!

Foto: YouTube/ Tripod Production

Ovaj brzi ručak je toliko ukusan da ćete ga sigurno spremati često. Zapečene makarone ste spremali, ali da li ste čuli za recept koji obuhvata pripremu na zlatiborski način? Tajna je u sastojcima za pripremu i minimalno truda jer će sigurno biti preukusno. Ovaj zanimljiv recept sigurno će vas iznenaditi autentičnošću.

U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • pakovanje makarona
  • tri jaja
  • čaša kiselog mleka
  • čaša jogurta
  • pet kašika kisele pavlake
  • 30 grama pančete
  • tri kašike kajmaka
  • 1 čen belog luka

Foto: YouTube/ Tripod Production

Priprema zapečenih makarona

Priprema:

Stavite vodu da se greje. Kada voda krene da vri, ubacite makarone i povremeno mešajte kako se ne bi lepile za dno. Za fil je potrebno da promešate kajmak, jaja i pavlake. To nalijte jogurtom, pa ponovo promešajte da se sve sjedini. Sitno seckanu pančetu takođe dodajte u spremljen fil. Makarone kada se skuvaju ocedite od viška vode, a onda ih dodajte u fil. Probajte da li je slano, ako nije dodajte so i druge začine po želji. Spremljene makarone prespite u vastrostalnu posudu i malo ih nauljite. Ubacite u rernu, a onda pecite na 200 stepeni oko pola sata dok ne dobije hrskavu koricu.

Ako želite da jelo bude još ukusnije na vrh stavite malo rendanog kačkavalja, ne morate preterivati sa količinom da ne bi bilo prejako. Takođe, preporuka direktno iz Rašine kuhinje je da stavite kajmak na vrh kada se ispeče jelo.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading