RECEPT ZA MAFINE OD STAROG HLEBA: Zaboravićete na stare prženice, ovo će vam postati DORUČAK broj jedan!

Autor: M.O.

Lifestyle

12.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduševićete se.

RECEPT ZA MAFINE OD STAROG HLEBA: Zaboravićete na stare prženice, ovo će vam postati DORUČAK broj jedan!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Vera Zecevic

Koliko god da volimo tradicionalne prženice, ponekad je lepo eksperimentisati i probati nešto novo. Jedna od sjajnih alternativa klasičnim prženicama su preukusni mafini koji se mogu pripremiti na nekoliko različitih načina.

Inovativni recepti za mafine od prženica

Postoji nekoliko načina za pripremu ovih ukusnih mafina. Prvi recept uključuje sečenje kriške hleba u obliku kruga, nakon čega se umoči u smesu od mleka i jaja. Ova kriška se potom postavlja na dno nauljenog kalupa za mafine, nakon čega sledi dodavanje fila od krem-sira i borovnica ili jagoda. Na vrh se postavlja druga kriška hleba, posipa se mešavinom šećera i cimeta, a zatim se sve peče u rerni 20-ak minuta na 180 stepeni.

Drugi način podrazumeva korišćenje iskidanih kriški suvog hleba, tost hleba, kroasana ili sličnih namirnica, koje se natope u smesi od mleka, jaja, šećera i cimeta. Nakon toga, ova smesa se raspoređuje u kalupe za mafine i peče u rerni takođe 20-ak minuta na 180 stepeni. Rezultat je mafin koji se može cepkati, a dodatno se može obogatiti prelivom od javorovog sirupa.

Ovi recepti pružaju prostor za kreativnost i eksperimentisanje. Moguće je dodati komadiće čokolade između slojeva hleba, stvarajući slatku varijantu mafina, ili se okrenuti slanoj varijanti dodavanjem prepržene slanine. Prosto možete da stavite šta god da vi volite da jedete. 

Mafini od prženica predstavljaju zanimljivu i ukusnu alternativu klasičnim prženicama. Njihova priprema je jednostavna, a mogućnosti za eksperimentisanje sa različitim ukusima su gotovo neograničene. Bilo da se odlučite za slatku ili slanu varijantu, ovi mafini će sigurno oduševiti sve. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading